Binnen 3-5 werkdagen leverbaar.
We versturen het artikel zodra het beschikbaar is

Artikelinformatie

CategorieCD's
ThemaBands
GenreProgressive Metal
GeluidsdragerCD
VerpakkingDigipak
Verkrijgbaar sinds 17.10.2014
Artikelnummer291494

Jorn Lande (Jorn & ex-Masterplan) en Russel Allen (Symphony X & Adrenaline Mob) hebben een nieuw prog-kunstwerk uitgebracht. "The Great Divide" werd samengesteld met sterke ondersteuning van Timo Tolkki (Stratovarius & Avalon).

Het eerste hoofdstuk van de samenwerking tussen Jorn Lande en Russell Allen werd in 2005 geschreven in "The Battle" en werd door zowel de fans als door de media al snel geprezen. Veel magazines en websites kroonden het werk met de titel "album of the year" en de CD was de meest succesvolle release ooit in de melodic heavy metal scene. De getalenteerde gitarist en songwriter Magnus Karlsson (Primal Fear, Last Tribe, Starbreaker) heeft veel bijgedragen aan dit succes.

In 2007 werd het tweede hoofdstuk van de succesvolle samenwerking geschreven in "The Revenge" en wederom waren de fans en media razend enthousiast. Het album maakte de fans van het eerste album helemaal gelukkig met een hardere productie die werd gemixt door Dennis Ward (Pink Cream 69, Angra, Place Vendome). In 2010 werd de trilogie op succesvolle wijze afgerond met "The Showdown".

Het nieuwe album "The Great Divide" klinkt anders door de sterke samenwerking met Timo Tolkki van de band Stratovarius. Na het succes van de trilogie, vond de band het tijd voor verandering en een nieuwe muzikale insteek, zodat het geluid vers zou blijven klinken. Desalniettemin klinkt het album ontzettend goed en zijn de songstructuren en adembenemende stemmen van de twee wonderlijke muzikanten niet verloren gegaan.

10%

Geef je mening over "The great divide" en ontvang binnen 24 uur een kortingscode van 10%.
Schrijf de eerste recensie!