Sorry, dit artikel is volledig uitverkocht en niet meer verkrijgbaar.

Artikelinformatie

CategorieCD's
ThemaBands
GenreJ-Rock
GeluidsdragerCD
VerpakkingJewelcase
Verkrijgbaar sinds 14.11.2008
Artikelnummer437518

Japans J-Rock-Starskomen met hun lang verwachte zevende album en verrassen met bijna elegante arrangements en experimentele soundstructuren in bruut stalen onweer. "Uroboros" is de reincarnatie van Dir En Grey.

Klantbeoordeling van "Uroboros"

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Ø 5 sterren 2 reviews
10%

Geef je mening over "Uroboros" en ontvang binnen 24 uur een kortingscode van 10%.
Schrijf een recensie

recensie1 tot 2 van 2 Sorteren op: Datum | Nuttig

Geschreven op:

1 review

Dir en Grey is nooit saai.

8 jaar geleden ontdekte ik deze band. Toen wist ik al zeker dat dit mijn bandje ging worden! Als Dir en Grey liefhebber mag deze dan ook niet ontbreken in je collectie. Ondanks dat dit niet 1 van mijn favo albums is blijkt hij toch heel geliefd te zijn in europa en amerika. Er staan prachtige nummers op zoals glass skin, dozing green, red soil, gaika.... Ga zo maar door. En van de intro Sa Bir krijg ik toch wel stiekem goosebumps hoor! Als je eens iets anders wil dan stereotype amerikaanse metal moet je deze band zeker eens gaan checken en wellicht ook dit album kopen!

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

Geschreven op:

2 reviews

Verrassend en meeslepend

'Uroboros' wordt door veel mensen gezien als een terugkeer naar de oriëntaalse sound van de begintijd van Dir En Grey. Dat is maar gedeeltelijk waar. Er is ruimte voor oosterse instrumenten als de biwa en de sitar (zij het een elektrische variant), maar door invloeden uit de alternatieve rock, de progressieve metal en de j-rock met elkaar te mengen, ontstaat een unieke stijl die tegelijkertijd hypnotiserend en energiek is. Kyo krijgt gelukkig ruim de kans om zijn cleane vocalen te demonstreren, wat vooral in 'Ware, Yami Tote...' tot verbluffende resultaten leidt. Het drumwerk van Shinya is overdonderend. 'Uroboros' is waarschijnlijk Dir En Grey's meest progressieve album tot dusver en voor mij het meest interessante.

Heeft deze recensie je geholpen?

Plaats hieronder je reactie:

recensie1 tot 2 van 2