UFO toegevoegd aan CityRock Eindhoven

CITYROCK17_Large_bannerBehalve de Zweedse rocklegende Europe zijn ook UFO en Navarone toegevoegd aan het programma van CityRock Eindhoven, wat op vrijdag 8 september voor de eerste keer plaatsvindt in Klokgebouw Eindhoven. Binnenkort worden er nog twee namen toegevoegd en de verkoop van de 500 Early Birds á € 29 (excl. servicekosten) is inmiddels in volle gang. Zodra de Early Birds uitverkocht zijn, gaan de tickets voor € 35 (excl. servicekosten) over de toonbank. Kaarten zijn te koop via www.ticketmaster.nl en in juli geven we bij Large ook nog kaarten weg!

Het succesverhaal van de Britse rockband UFO begint in 1969 in Londen, wanneer zanger Phil Mogg, drummer Andy Parker, gitarist Mick Bolton en bassist Pete Way de band oprichten. Door de jaren heen ontwikkelt de band een geheel eigen stijl en weet het mensen te raken met klassieke rocknummers zoals ‘Doctor Doctor’, ‘Shoot, Shoot’, en ‘Rock Bottom’. In 2015 bracht UFO het meest recente en alweer 22ste studio-album ‚A Conspiracy Of Stars‘ waarop de band het klassieke UFO-combineert met de inbreng van bassist Rob De Luca. Laatstgenoemde speelt sinds 2012 in de band en schreef ook nummers voor de laatste plaat.

De Nederlandse rockband Navarone brengt in 2012 het debuutalbum ‘A Darker Shade of White’ uit. Met deze plaat kreeg de band in zowel binnen- als buitenland veel lof, voornamelijk vanwege de innovatie manier waarop Navarone jaren ‘70 rock interpreteerde. Afgelopen maand bracht het vijftal alweer het derde album uit, ‘Oscillation’, die direct binnenkwam op nummer tien van de Nederlandse album top T100. Op het podium staat de band bekend om zijn energieke shows en verschillende tourdata in Nederland zijn dan ook al uitverkocht. Ook vanavond staat er een volle zaal op de agenda, ditmaal is Effenaar Eindhoven aan de beurt. Navarone is een band om goed in de gaten te houden, en niet te missen op CityRock!

CITYROCK17_Large_bannergrt

Binnenkort worden er nog twee namen toegevoegd aan het programma van CityRock Eindhoven.

CityRock Eindhoven Vrijdag 8 september 2017 Klokgebouw, Eindhoven Met: Europe, UFO en Navarone + 2 acts tba Deuren open: 16.00 uur Aanvang: 17.00 uur Tickets: Early-bird (500 stuks): € 29 (excl. servicekosten) / Regulier: € 35 (excl. servicekosten) Ticketlink: http://www.ticketmaster.nl/event/183419

Graspop Metal Meeting compleet!

Graspop Metal Meeting kondigde zestien nieuwe namen aan voor de editie 2017. Opnieuw een indrukwekkend lijstje. De affiche is hiermee volledig.

Het gerucht circuleerde al enkele dagen en is inmiddels bevestigd. Scorpions staat op zondag 18 juni als headliner op Graspop Metal Meeting. De Duitse metaltrots speelt een exclusieve show voor de Benelux. Eerder werden Rammstein (vrijdag), Deep Purple (zaterdag) en Evanescence (zondag) als headliners aangekondigd. Het stevige progressive mathcore van het populaire Amerikaanse The Dillinger Escape Plan sluit de clubstage van de Metal Dome op vrijdag. De band plant na dit jaar alle materiaal in hun roadcases te stoppen en een lange pauze in te lassen. Laatste kans om hen op de ruigste festivalweide in de Benelux aan het werk te zien!

GMM 2017

Op zaterdag staat het Amerikaanse alternative metal combo Helmet als laatste op de buhne van de Metal Dome. Page Hamilton’s band is een grootheid in het vak tussen de indie rock en metal. Hun invloed is onmiskenbaar op tal van bands uit de line-up van dit jaar.

De 16 nieuwe namen die de vijf podia van Graspop Metal Meeting 2017 zullen doen daveren zijn: Scorpions, As It Is, Battle Beast, Black Star Riders, Blue Öyster Cult, Code Orange, Coheed And Cambria, Graveyard, Helmet, Melechesh, Nothing More, Sepultura, Suicide Silence, Sum 41, The Dillinger Escape Plan, The Raven Age. Met deze mooie namen is de affiche voor vrijdag, zaterdag en zondag 16-17-18 juni compleet. De programmatie voor donderdag 15 juni volgt heel binnenkort.

Meer informatie over de nieuwe bands en de dagindeling lees je hier.

Eerste vier namen Baroeg Open Air 2017

Eerste 4 namen voor Baroeg Open Air 2017
Zaterdag 9 september vindt het gratis jaarlijkse festival Baroeg Open Air weer plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Vandaag worden Asphyx, De Likt, Deformer en Dool als eerste vier namen aangekondigd!

Rotterdamse trots: De Likt, Deformer en Dool
De Likt is een elektronica- en rapformatie uit Rotterdam. Het trio combineert italo met funky techno en electro. Rauwe raps maken het plaatje af. Hun optredens zijn een feest van energie en de charismatisch gekke frontman Simon zorgt altijd voor een show om over na te praten. Zorg dus dat je hun set op de Electronic Stage niet mist! Weiterlesen

Gratis of met Large Backstage Club korting naar Comic Con?

Bij Large kun je kaarten winnen voor COMIC CON AHOY ROTTERDAM en als je niet wint kun je altijd nog profiteren van 10% korting met je Backstage Club lidmaatschap!

Want alle leden van de Large Backstage Club krijgen 10% korting in de online ticket shop van Comic Con Ahoy Rotterdam en Rai Amsterdam op alle entreekaartjes tot het event, zoals dagkaartjes, weekendkaartjes, Early Bird-kaartjes, kids- en familiekaartjes. Zodra je als Backstage Club lid ingelogd bent op de special BSC pagina zul je de kortingscode en een link naar de speciale ticketprijs zien. De korting is natuurlijk niet geldig op reeds gekochte kaarten.

Foto1

Houd je van films, tv-series, gaming, comics, superhelden, anime, manga, cosplay, popcultuur in de breedste zin van het woord? Dan ben je op 4 en 5 maart in Rotterdam Ahoy en op 2 en 3 september in Rai Amsterdam bij COMIC CON op het juiste adres!

COMIC CON presenteert o.a. een scala aan sterren uit bekende films en tv-series (Game of Thrones, Star Wars, Harry Potter, The Walking Dead, Doctor Who,
Sherlock, The Hobbit en Pirates of the Caribbean) alsmede uit de wereld van strips, comics en cosplay. Twee dagen lang kun je je helden ontmoeten en is er een reeks aan leuke activiteiten, variërend van fotoshoots met de aanwezige film-/tv-sterren uit het buitenland, panels, signeersessies, workshops, demonstraties, live acts & live entertainment, gaming, anime/manga, cosplay contest, fanclubs.

Meer informatie over COMIC CON, vindt je hier!

Ticketsactie IG

EUROPE NAAR CITYROCK

De Zweedse rocklegende Europe is headliner van het festival CityRock dat dit jaar niet alleen in Leeuwarden, maar ook in Eindhoven plaats zal vinden. Op vrijdag 8 september vindt namelijk voor de eerste keer CityRock Eindhoven plaats in het Klokgebouw. Behalve afsluiter Europe spelen hier nog vier andere bands. Een dag later, op zaterdag 9 september, vindt CityRock Leeuwarden plaats waar naast Europe onder andere Fischer-Z, Navarone, King of the World en The Grand East op het podium staan.

Cityrock2017De Zweedse band Europe staat synoniem voor classic rock. Wie kent meezingers als ‘The Final Countdown’, ‘Carrie’ en ‘Rock the Night’ niet? Toch hoef je bij de in 1981 opgerichte band niet alleen nostalgisch te denken. In 2015 verscheen het meest recente album, ‚War of Kings‘, waarmee de band bewees nog altijd relevant te zijn in de hardrockwereld. Met zowel de klassiekers als nieuwe songs zal Europe op beide edities van CityRock ongetwijfeld voor een feestje zorgen!

Ook de Britse art-pop/new wave band Fischer-Z maakt in Leeuwarden zijn opwachting. Fischer-Z viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan en brengt eind maart zijn twintigste studioalbum uit, getiteld ‚Building Bridges‘. Verwacht op CityRock  nieuwe muziek, maar zeker ook hits als ‚The Worker‘, ‚Marliese‘ en ‚So Long’. Voor CityRock  Leeuwarden is tevens de Nederlandse rockband Navarone bevestigd, net als rhythm- & bluesband King of the World en rock- en soulband The Grand East, die met debuutalbum ‘Movano Camerata’ (verschenen in september 2016) veel lof kreeg van de muziek media. Tot slot speelt ook de Deep Purple tribute band Purpendicular in Leeuwarden.

Voor zowel CityRock Eindhoven als CityRock  Leeuwarden worden binnenkort meer namen bekend gemaakt.


Vrijdagavond 8 september 2017 Klokgebouw, Eindhoven Met Europe + 4 acts tba Deuren open: 18.00 uur Aanvang: 19.00 uur Tickets: Early-bird (500 stuks): € 29 (excl. servicekosten) / Regulier: € 35 (excl. servicekosten) Tickets


Zaterdag 9 september 2017 Oldehoofsterkerkhof, Leeuwarden Met Europe, Fischer-Z, Navarone, King of the World, The Grand East, Purpendicular + 3 acts tba. Deuren open: 11.00 uur Aanvang: 12.00 uur Tickets: Early-bird (500 stuks): € 29 (excl. servicekosten) / Regulier: € 35 (excl. servicekosten) Tickets

 

Devin Townsend Project bevestigd voor Dynamo Metalfest 2017!

Als trouwe sponsor van het festival melden we graag  dat de Canadese band Devin Townsend Project is bevestigd door Dynamo Metalfest.

De frontman Devin Townsend en zijn band brachten vorig jaar het album Transcendence uit en de aankomende shows in Nederland zijn nagenoeg uitverkocht. De organisatie van DMF is dus daarom blij om deze populaire groep aan de line-up toe te voegen. Eerder kondigde het festival de volgende acts al aan: Gojira, Testament, Exodus, Entombed A.D, Prong, Toxik en VUUR. Er wordt nog een band aan de line-up toegevoegd, de winnaar van de Band Battle die op 17 maart plaatsvindt in Dynamo, Eindhoven.

Dynamobanner

Devin Townsend ken je misschien van Strapping Young Lad, van zijn soloplaten waaronder Ziltoid the Omniscient, of mogelijk van een van albums de Devin Townsend Project. Wat vaststaat is de shows van de Canadees vol zitten met humor (denk aan de grootste knuffelmoshpit op op Wacken) en luchtige, aanstekelijke melodieën maar ook ruige riffs. Onlangs bracht Devin Townsend Project een nieuw album uit, genaamd Transcendence (september 2016). Met de typische Devin Townsend plaat tourt de band in maart en de show in de Melkweg Amsterdam is uitverkocht. Voor de show in 013, Tilburg zijn er nog enkele kaarten. Wie geen tickets heeft voor deze concerten kan op Dynamo Metalfest terecht om de band te zien. Aangezien Anneke van Giersbergen (VUUR) meer dan eens gastvocalist is op de nummers van Devin Townsend, doet ze mogelijk ook wel nummer mee met dit muzikaal genie.

De line-up bestaat nu dus uit Gojira, Testament, Devin Townsend Project, Exodus, Entombed A.D, Prong, Toxik en VUUR. Er wordt nog een band aan de line-up toegevoegd: de winnaar van de Dynamo Band Battle. De competitie vindt plaats in Dynamo op 17 maart. Het tijdschema volgt op een latere datum. Dynamo Metalfest vindt plaats op 15 juli 2017 in het Ijssportcentrum te Eindhoven.

Je kunt t.z.t. kaarten winnen bij Large maar wil je zeker zijn van je aanwezigheid koop ze dan in de voorverkoop voor 20 euro (exclusief servicekosten). Je koopt ze hier.

 

Gojira op Dynamo Metalfest 2017!

De Franse metalband Gojira speelt als headliner op Dynamo Metalfest 2017. De band gaf vorig jaar op Fortarock een overweldigend optreden en het nieuwste album Magma ontving zelfs een Grammy voor ‘Best Rock Album’. Dat in combinatie met het feit dat Gojira hoog op de wishlist van de festivalorganisatie stond, zorgde ervoor de band in 2017 eindelijk naar Eindhoven komt. Eerder bevestigde het festival de volgende acts al: Testament, Exodus, Entombed A.D, Prong, Toxik en VUUR.

PosterDe technische progressieve metalband Gojira ontstaat in 1996 in Ondres. Tot 2001 staat de Franse act bekend als Godzilla, maar de naam wordt naar Gojira gewijzigd voordat er een album op de plank ligt. De line-up, bestaande uit Joe Duplantier, Mario Duplantier, Christian Andreu en Jan-Michel Labadie, is sindsdien ook nooit gewijzigd.

Het zesde en meest recente album van Gojira, Magma (2016), is er een die op vele jaarlijsten van metalheads en metalmedia bovenaan staat en dat met goede reden. Het album wordt omschreven als artistiek, bewogen en vooral onvergetelijk door diverse (online) magazines. Voor deze plaat ontving het viertal een Grammy voor ‘Best Rock Album’ en voor de single Silvera ‘Best Metal Performance’.

Dat Gojira mateloos populair is onder de metalheads blijkt wel uit het feit dat het concert op 26 maart in Utrecht al ruim van te voren was uitverkocht. Wie geen kaartje heeft weten te bemachtigen, kan dus op Dynamo Metalfest 2017 terecht voor een herkansing.

De line-up bestaat nu dus uit Gojira, Testament, Exodus, Entombed A.D, Prong, Toxik en VUUR. Er worden nog twee bands aan de line-up toegevoegd, waaronder de winnaar van de Dynamo Band Battle. Het tijdschema volgt op een latere datum. Dynamo Metalfest vindt plaats op 15 juli 2017 in het Ijssportcentrum te Eindhoven.

Tickets kosten in de voorverkoop 20 euro (exclusief servicekosten). Je koopt ze hier. Meer info op de website van Dynamo Metal Fest

Natuurlijk geven we bij Large ook dit jaar als sponsor weer tickets weg!

15 Nieuwe namen voor GMM 2017!

Een nieuw jaar, een nieuwe lading namen voor de vijf podia van Graspop Metal Meeting 2017 vullen de affiche van de 22ste editie aan!

Nieuw zijn o.a.: A Day to Remember, Amenra, Architects, Crown The Empire, Every Time I Die, GojiraLike A Storm, MastodonMetal Church, Sabaton en W.A.S.P. Eerder werden Rammstein, Deep Purple en Evanescence als headliners aangekondigd.

afficheGraspop Metal Meeting is ook trots de Braziliaanse metalgiganten Max en Iggor Cavalera toe te voegen aan de line-up met hun RETURN TO ROOTS tour. Hun hommage aan de twintigste verjaardag van het legendarische meesterwerk ‘Roots’ van Sepultura. De broers brengen het hele album integraal op zaterdag 17 juni in de Marquee!   En wie sluiten het festival af op zondag 18 juni met tonnen explosief gitaargeweld, blinkende zonnebrillen, ronkende drums, catchy songs en hun tank: Sabaton! Het is de publiekslieveling bij uitstek op Graspop Metal Meeting. Ze staan al voor de zesde keer op het podium in Dessel. Fans halen best hun uitrusting uit de kast, want dit wordt de laatste kans om de Zweedse strijders van Sabaton aan het werk te zien voor ze een lang en welverdiend sab(b)at(on)jaar nemen van de concertpodia in Europa.

Graspop Metal Meeting pakt in 2017 uit met een primeur, met een nieuwe duivelse superband: Brides Of Lucifer, een bijzondere samenwerking tussen de broers Kolacny (Scala), Koen Buyse (Zornik) en Ives Mergaerts. Een metalband met 20 frontvrouwen, een overweldigende clash tussen de kracht van rauwe gitaren en bloedstollende vocalen.

De affiche van Graspop Metal Meeting 2017 loopt aardig vol. Het wordt stevig rocken, luid meebrullen. Een lang weekend genieten van het ruigste gitaarwerk, de vetste drumslagen en de diepste vocale grunts. Nu al 82  mooie namen bevestigd. Binnenkort meer van dat.

Deep Purple op Graspop

Graspop Metal Meeting heeft opnieuw een primeur te pakken! Op zaterdag 17 juni komt Deep Purple voor de allereerste keer naar de Stenehei in de Kempen. De legendarische Britse rockband is bezig aan The Long Goodbye Tour ‘inFinite’ en speelt zaterdag op de Main Stage. Eerder kondigden de organisatie al Rammstein aan als headliner voor vrijdag 16 juni.

gmm17homepg-banner-dp2

Eind jaren ’60 stond deze legendarische Britse band met Black Sabbath en Led Zeppelin mee aan de wieg van de Britse hardrockscene. Sindsdien hebben ze meer dan 120 miljoen platen verkocht. Rockklassiekers zoals Smoke On The Water en Child In Time zijn stevig verankerd in het collectief geheugen. Hun debuutplaat Shades Of Deep Purple uit 1968 is ondertussen bijna een halve eeuw oud, maar de grondleggers van de hardrock staan er nog steeds. Niet langer in originele bezetting weliswaar; enkel drummer Ian Paice heeft de acht personeelswissels overleefd in het 48-jarige bestaan van de band. Samen met Ian Gillan, Roger Glover, Steve Morse en Don Airey zal hij op zaterdag 17 juni bewijzen waarom Deep Purple terecht een plek heeft veroverd in de Rock and Roll Hall of Fame. Hun nieuwste studioalbum ‘inFinite’ komt begin 2017 uit, met release van de eerste single op 20 januari.

DEEP PURPLE | zaterdag 17 juni, Main Stage