Jack Daniel’s

Everyday we make it, we’ll make it the best we can!

De distilleerders van Jack Daniel’s weten natuurlijk heel goed hoe het bruine goud wordt gemaakt. Het traditionele bedrijf werd in 1886 opgericht in Lynchburg, Tennessee. De succesvolle whiskey werd gemaakt door distilleerder Jasper „Jack“ Newton Daniel, en dat is natuurlijk waar de goeie naam vandaan komt.

Maar wat zorgt er nou precies voor dat Jack Daniel’s zo succesvol is?

Dat is eigenlijk vrij eenvoudig: Jack Daniel’s smaakt simpelweg fantastisch en gewoon onmiskenbaar naar Jack Daniel’s. Dit komt natuurlijk mede door het filterproces op houtskool, welke werd uitgevonden en verfijnd door Jack Daniel’s. Druppel voor druppel sijpelt de whiskey door meerdere lagen houtskool van de suikeresdoorn, wat de drank zijn onvergelijkbaar milde smaak geeft, welke een kenmerkende eigenschap is van Jack Daniel’s. Dit filterproces zorgt ervoor dat de drank is wat hij is: geen bourbon, maar authentieke Tennessee whiskey, die vier jaar heeft gerijpt in houten vaten. De drank wordt nog altijd gedestilleerd op dezelfde plek als vroeger, want om de whiskey zijn unieke smaak te geven, mag er alleen ijzerarm water worden gebruikt dat uit de kalksteenbron van Jack Daniel’s komt. Vandaag de dag bestaan er veel verschillende smaken van de klassieke Jack Daniel’s whiskey, zoals bijvoorbeeld honing, die perfect is voor bij de barbecue!

Jack Daniel’s is simpelweg iconisch

Jack Daniel’s is ondertussen één van de meest bekende whiskeymerken ter wereld, wat ook geen wonder is gezien de smaak. Populaire muzikanten, zoals wijlen de grootse Lemmy van Motörhead, hebben vele liters Jack Daniel’s gedronken in hun leven. Ook Frank Sinatra hield van Jack Daniel’s Old No. 7. Het is dus de perfecte drank om een ster mee te worden! Als ook jij een fan bent van deze iconische whiskey, moet je echt eens komen kijken in onze EMP Jack Daniel‘s Online Shop. Hier hebben we Jack Daniel’s best verkopende fan merch voor je, zoals tops, shirts, hoodies, tank tops, accessoires, riemen, zonnebrillen en nog veel meer. Dames en heren, proost!

Lees verder
Pagina 1 van 1