Marvel

Verenig de troepen en ga de strijd aan met het kwaad! De stripboeken en films van Marvel zijn zonder twijfel legendarisch te noemen. Het bedrijf werd oorspronkelijk opgericht onder de naam 'Timely Comics' door Martin Goodman in 1939. In 1961 werd de eerste strip uitgebracht onder de nieuwe naam 'Marvel Comics'. De Amerikaans schrijver en stripauteur Stan Lee is één van de meest bekende medewerkers van de uitgever en hij bedacht samen met z'n collega's vele striphelden. Enkele voorbeelden zijn Spider-Man, de Hulk, Daredevil, Captain America, Iron Man, Thor, de Punisher en de Ghost Rider.

Timely Comics boekte voor de Tweede Wereldoorlog enkele grote successen met superhelden zoals Captain America, Human Torch en Sub-Mariner. Hoewel de interesse in superhelden na de Tweede Wereldoorlog sterk afnam, zijn ze de afgelopen decennia weer gigantisch in trek. Wat begon als een kleine uitgever, groeide langzaam uit tot een enorm bedrijf. Tegenwoordig kunnen we bijna ieder jaar genieten van een nieuwe film van Marvel, zoals Captain America, Iron Man en The Avengers. De superhelden van Marvel zijn niet meer te stoppen! Natuurlijk houden we hier bij Large ook enorm veel van de superhelden van Marvel. In onze EMP Marvel Online Shop is veel merchandise van de uitgever te vinden, waaronder bijvoorbeeld T-shirts, posters, verzamelfiguren, bordspellen en accessoires.

Waar wacht je nog op? Bezoek onze shop, schaf wat merchandise aan van Marvel en laat je iedere dag inspireren door de grootste striphelden. Helaas zijn er maar een paar alledaagse superhelden - maar jij kunt er ook één worden!

Lees verder