Marvel

Verenig de troepen en ga de strijd aan met het kwaad! De stripboeken en films van Marvel zijn zonder enige twijfel legendarisch te noemen. Het bedrijf werd oorspronkelijk in 1939 opgericht onder de naam 'Timely Comics' door Martin Goodman. Pas in 1961 werd het eerste stripboek uitgebracht onder de nieuwe naam 'Marvel Comics'. De Amerikaans schrijver en stripauteur Stan Lee is één van de meest bekende medewerkers van de uitgeverij. Hij bedacht samen met z'n collega's vele grote striphelden, waaronder Spider-Man, de Hulk, Daredevil, Captain America, Iron Man, Thor, de Punisher en de Ghost Rider.

Timely Comics boekte voor de Tweede Wereldoorlog enkele grote successen met superhelden zoals Captain America, Human Torch en Sub-Mariner. Hoewel de interesse in superhelden na de Tweede Wereldoorlog razendsnel afnam, zijn ze de afgelopen decennia weer enorm in trek. Wat begon als een kleine uitgever, groeide langzaam uit tot een gigantisch bedrijf. Tegenwoordig kunnen we bijna ieder jaar genieten van een nieuwe film van Marvel, zoals Captain America, Iron Man, The Avengers, Doctor Strange en Guardians of the Galaxy. De striphelden van Marvel zijn niet meer te stoppen! Natuurlijk houden we hier bij EMP ook enorm veel van de superhelden van Marvel. In onze EMP Marvel Online Shop is veel merchandise van de uitgever te vinden, waaronder bijvoorbeeld T-shirts, posters, verzamelfiguren, bordspellen en accessoires.

Waar wacht je nog op? Bezoek onze shop, schaf wat merchandise van Marvel aan en laat je iedere dag inspireren door de grootste striphelden. Helaas zijn er maar een paar alledaagse superhelden - maar jij kunt er ook één worden!

Lees verder