Metallica

Metallica is wellicht de succesvolste metalband ooit. Ook buiten het metalpubliek is de naam wereldwijd bekend. Iedereen heeft weleens muziek gehoord van de band, of het nou gaat om de nummers van de oude klassiekers zoals "Kill 'Em All", "Ride the Lightning" en "...And Justice For All" met het nummer "One", of om die van nieuwere muziekwerken zoals "Load" en "Death Magnetic".

Metallica kent liefhebbers van alle leeftijden en is de verbindende factor als het aankomt op metalmuziek. De band bestaat al sinds 1981 en kent ups, downs, tegenslagen en natuurlijk grote successen, zoals te zien is in de documentaire "Some Kind of Monster". Metallica heeft bijna alles gezien en ervaren, wat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en evolutie van de band. Zelfs muzikale uitschieters zoals "Lulu" en de ambitie de peer-to-peer-muziekdeelservice Napster plat te leggen, hebben het succes van de band geen schade aangericht. De Californiërs zijn altijd overal ter wereld welkom en op een groot publiek kan altijd worden gerekend, zelfs op Antarctica. Op 10 december 2013 gaf Metallica het concert "Trapped Under Ice" op het ijskoude continent, iets wat geen band ooit eerder had gedaan. Metallica is een uniek fenomeen, een band die altijd alles overtreft. Met de film "Through the Never", die te zien was op het internationale witte doek, bewezen de bandleden dat ze nog altijd beschikken over een creatieve mindset.

Het maakt niet uit of het nou gaat om een concert, een festival of de uitgave van een nieuw album, met Metallica zit je altijd goed. De band heeft met nummers zoals "Master of Puppets", "Ride the Lightning", "Seek and Destroy", "Enter Sandman", "Welcome Home (Sanitarium)", "The Unforgiven", "St.Anger", "Wherever I May Roam", "Blackened" en "Nothing Else Matters" muziekgeschiedenis geschreven en is niet weg te denken uit de wereld van heavy metal.

In onze EMP Metallica Online Shop kun je James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo en Lars Ulrich eren met T-shirts, truien, beanies, jassen, sweaters, accessoires en andere merchandise van de band. Oh Yeah? OH YEAH! De Metallica-familie houdt van je!

Lees verder
Pagina van 3