Meest gestelde vragen

Wat is Klarna en wat heeft dat te maken met de betaling Op rekening?

Klarna is een Zweeds bedrijf dat de betaling op rekening aanbiedt voor online winkels en klanten van deze winkels. Klarna werd in 2005 opgericht en heeft sindsdien meer dan 10 miljoen transacties verricht in Zweden, Finland, Denemarken en Noorwegen. Hiermee is Klarna de marktleider in Scandinavië voor betaling op rekening. Sinds 2010 is Klarna ook actief op de Nederlandse markt! En vanaf 2012 kun je ook op rekening betalen bij Large.

Met de betaling op rekening kun je eenvoudig achteraf betalen aan Klarna (niet aan Large!) na levering van de door jou bestelde goederen. Onze vordering op jou is door ons verpand aan Klarna, Amsterdam. Je zult van hun een factuur ontvangen waarna binnen 14 dagen rechtsgeldige betaling kan plaatsvinden. Je ontvangt eerst je bestelling en betaalt later!

Je kunt op rekening betalen als:

• je ouder bent dan 18 jaar
• je een bestelling plaatst bij Large
• het factuur- en bezorgadres gelijk zijn en in Nederland ligt (een postbus-adres is niet mogelijk)
• je verzoek om op rekening te betalen aan Klarna door Klarna goedgekeurd is

In Nederland is Klarna onderworpen aan het toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Klarna valt in Zweden onder toezicht van Finansinspektionen.

Ik woon in Belgie kan ik op rekening betalen?

Het is momenteel nog niet mogelijk om op rekening te betalen wanneer je in Belgie woont. Het bedrijf dat dit mogelijk maakt, Klarna, heeft nog geen toegang tot de Belgische markt. Zodra dit veranderd zullen wij deze service ook voor Belgie implementeren!

Wat is het voordeel van betaling op rekening?

Als je op rekening betaalt (aan Klarna) hoef je geen bankrekening- of creditcardgegevens in te vullen en betaalt pas nadat de aankopen zijn afgeleverd.

  • Je betaalt pas nadat je de aankoop in huis hebt.
  • Betaalperiode na ontvangst van je bestelling - altijd 14 dagen
  • Je hoeft geen bankrekening- of creditcardgegevens op te geven
  • je ontvangt een email 2 dagen na ontvangst van je bestelling met daarin de link naar je factuur, download je facturen van klarna.nl

Bij de aankoop worden je persoonlijke gegevens gecontroleerd. Je persoonlijke gegevens worden behandeld in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb).

Mijn gebruik van op rekening is niet goedgekeurd, wat nu?

Lukt het de eerste keer niet, geen nood dit kan ook door een typefout komen. Controleer daarom je gegevens en probeer het gerust nog een keer.

Heeft Klarna je verzoek om te betalen op rekening toch geweigerd, dan heb je nog de mogelijkheid om voor een andere manier van betalen te kiezen.
Desgewenst kun je schriftelijk contact opnemen met Klarna voor een opgave van de redenen van de weigering. Ook kun je in dat geval telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Klarna. Deze is te bereiken op telefoonnummer 020-8082852 of per email via klantenservice@klarna.nl.

All content © by Large Popmerchandising B.V. (B.A.) 1986-2017

Geen ander dan Large Popmerchandising B.V. (B.A.) en haar affiliates zijn gerechtigd om het materiaal op deze website te herfabriceren, gebruiken, publiceren of te distribueren. Het gebruik of misbruik van dit materiaal is verboden tenzij expliciet toegestaan. Large Popmerchandising B.V. (B.A.) handhaven hun intellectuele eigendomsrechten zo ruim mogelijk als de wet toestaat.