Alchemy Gothic

Een oud, Egyptisch mysterie? Een laat-middeleeuwse 'wetenschap'? Een geheim Renaissance-enigma? Ja, dat alles! Maar in de recente geschiedenis is de culturele invloed van Alchemy zelfs groter dan in al die vroegere tijden bijelkaar.

Alchemie, zoals in het occulte, is altijd een groot mysterie geweest, begrepen door zeer weinigen. De diepere en duistere geheimen der alchemie zijn alleen bekend bij een handjevol toegewijde specialisten. Gehuld in mythes, magie, religie, spiritualiteit en intriges, is het doel altijd geweest om perfectie te bereiken, zowel geestelijk als lichamelijk - transmutatie, van het corrupte naar het pure. Dit omvat ook de transformatie van onedele metalen naar edele metalen, de esoterische zuivering van de ziel en de oprichting van de Steen der Wijzen.

Alchemy England werd in 1977 opgericht door twee punk/metalhead-studenten. Door de verkoop van sieraden op festivals, groeide Alchemys populariteit al snel. Toen er koopwaren voor ondere andere Black Sabbath, Judas Priest, Sisters of Mercy, Iron Maiden en Metallica werden ontworpen, was de duistere kunst en het succes van Alchemy niet meer te stoppen.

Alchemy England is nog net zo gepassioneerd nu als dat het was in '77. Een geweldig team van jonge alternatieve ontwerpers, kunstenaars en ambachtslieden wijden er hun hele leven aan!

Alchemy - altijd anders!

Lees verder
Pagina van 2