Metalfans opgelet! Bij EMP hebben we een heuse moshpit aan Annihilator-albums klaarliggen voor de liefhebber en bieden we de allesvernietigende muziek van deze waanzinnige metalband, die werd opgericht in 1984, aan op CD. De band sloeg zich als een pro door wisselingen van platenlabel, veranderingen van bandbezetting en jaren pauze heen. Jeff Waters heeft in zijn eentje albums uitgebracht en Annihilator al schreeuwend en schoppend de recordboeken ingesleept. Dus wacht niet langer en hoor hoe woedende metal hoort te klinken met onze selectie aan Annihilator-artikelen! Opgevers en drop-outs zijn hier aan het verkeerde adres!

Annihilator is de meest succesvolle metalband ooit uit Canada en heeft wereldwijd meer dan 3 miljoen albums verkocht. In 1989 bracht de band haar debuutalbum Alice In Hell uit, welke ervoor zorgde dat de band meteen op een internationaal podium stond. Het album werd geprezen en wordt door sommige hardcore fans nog altijd gezien als één van de beste werken die de band ooit heeft uitgebracht. Een wereldtour en een nieuw album, Never, Neverland, volgde. De platenmaatschappij van Annihilator liet de band vallen en daarbij kreeg de band veranderingen in de bandbezetting te verduren. Uiteindelijk was het aan het enige overgebleven bandlid, Jeff Waters, om het succes van Annihilator nieuw leven in te blazen. Jeff speelde alle instrumenten en schreef het meeste materiaal voor het album King of the Kill zelf. Hij nam het album op en bracht deze uit. Met een klein beetje hulp van drummer Randy Black zorgde het album voor een nieuwe golf van aandacht en vergaarde de band meer muzikanten voor de volgende tour. Met Refresh the Demon kwam Annihilator weer in vorm en keerde de snelheid en de precisie van de band terug - samen met een aantal thrashende riffs.

De uitgave van Remains in 1997, het zesde studioalbum van Annihilator, markeerde een dip in de carrière van de band. Het album verkocht niet al te best en het industriële, metal-georiënteerde geluid klikte niet echt met de fans. Het wist ook geen nieuwe fans aan te trekken, dus moesten Jeff Waters en de rest van de band weer aan de tekentafel gaan zitten. Na een korte pauze stelde Waters een "nieuwe" bandbezetting samen, die eigenlijk bestond uit de oorspronkelijke leden van de Alice In Hell-periode. De band bracht in 1999 het album Criteria for a Black Widow uit, maar kreeg wederom te maken met veranderingen in de bandbezetting en de teruggekeerde, oorspronkelijke bandleden werden vervangen. In de vroege jaren 2000 vonden de muzikanten samen hun draai en brachten ze de immens populaire en succesvolle albums Carnival Diablos en Walking The Fury uit, waarmee Annihilator terugkeerde naar haar voormalige thrash-glorie.

Alweer viel de band uit elkaar. Jeff Waters werkte tien jaar lang samen met sessiemuzikanten op tour, huurde muzikanten in en legde de basis neer voor de volgende paar albums. Het veertiende studioalbum van Annihilator, Feast, markeerde een verandering in richting van langdurig bandlid Dave Padden. Het zware tourschema van Annihilator zorgde ervoor dat hij meer tijd met zijn familie wilde besteden.

Nog een verandering van richting kwam in 2015 met de uitgave van Suicide Society (CD | 2-CD limited edition). Het compilatiealbum Triple Threat (CD | 2-CD & DVD digipak | 2-CD & Blu-ray digipak) volgde in 2016.

Annihilator werkt nu aan haar zestiende studioalbum en wil eind 2017 op tour gaan met Testament en Death Angel. Terwijl je aan het wachten bent op de volgende uitgave van deze waanzinnige band, kun je in ieder geval gewoon genieten van je favoriete albums van Annihilator op CD en vinyl.

Lees verder