Belle en het Beest

Bonjour! Ga met ons mee op visite bij de vreemde bewoners van het betoverde kasteel, om één van de mooiste sprookjes ooit te ervaren: Belle en het Beest.

Disney gebruikte deze keer geen verhaal van Grimm, maar een Frans volksverhaal. Het uiteindelijke resultaat is natuurlijk fenomenaal, zoals we gewend zijn van Disney. Dit vonden de critici toentertijd ook en daarom werd Belle en het Beest van Disney genomineerd voor een Oscar in de categorie "beste film". Helaas voor de liefhebbers, won de film "The Silence Of The Lambs" deze Oscar. Het werk van Disney bleek minder populair dan het werk van een kannibalistische psychopaat. Maar de wereld is de film nooit vergeten, en de leuke personages die erin voorkomen ook niet. Weet je nog, de charmante kandelaar Lumière, de ietwat arrogante klok Pendule, of Mevrouw Tuit, de theepot, met haar zoontje barstje? Zij waren allemaal ooit mensen die deel uitmaakten van het kasteelpersoneel. Ze werkten voor een knappe prins, totdat hij vervloekt werd door een tovenares. Een stomme vergissing. Ze veranderde de prins in een beest en alleen ware liefde kan hem nu nog redden... Belle. Ondanks dat we al veel gewend waren van Disney, wist deze film ontzettend veel indruk te maken. Dat komt natuurlijk ook door de narcistische schurk Gaston! Aanvankelijk was het de bedoeling om hem de val aan het eind van de film te laten overleven, om hem vervolgens door wolven om het leven te laten komen. Disney besloot dit uiteindelijk niet te doen en gebruikte het idee later voor "The Lion King". Daarbij is de dansscène geen originele scène: precies dezelfde dans komt namelijk voor in "Assepoester", wat echte fans van Disney waarschijnlijk niet is ontgaan. Disney kwam aan het eind van de productie van Belle en het Beest in tijdsnood, en besloot de scènes van Assepoester opnieuw te gebruiken door ze over te tekenen met kleine aanpassingen.

Fan merch van deze waanzinnige film kun je natuurlijk vinden in onze Large webshop! Kijk bijvoorbeeld eens naar het Mrs. Potts & Chip als Funko Pop! figuurtjes, die heel leuk zouden staan in de keukenkast!

Lees verder
Pagina van 3