DC Comics

Al tientallen jaren brengt DC Comics stripboeken uit over wereldberoemde, fictieve superhelden en superschurken. Tevens is de uitgever in samenwerking met grote filmproducenten en filmstudio's verantwoordelijk voor de uitgave van veel spannende en avontuurlijke film- en tekenfilmseries voor jong en oud. Ook nieuwkomers die nog nooit eerder hebben gehoord van DC (Detective Comics), hebben minstens weleens gehoord van Superman of Batman. Deze twee superhelden zijn vrijwel overal ter wereld bekend. Superman is met wel 6250 verschijningen in films, series en crossovers zonder twijfel de meest populaire superheld ter wereld.

Naast de twee beroemdste, kent het multiversum van DC natuurlijk ook superhelden zoals Wonder Woman, The Flash, Green Arrow, Green Lantern, Aquaman, Black Canary en Nightwing. En welk superheldavontuur is compleet zonder schurken en superschurken? Velen zijn inmiddels bekend met de Joker, Harley Quinn en Catwoman uit Batman, of Lex Luthor uit Superman. Dankzij al deze personages is DC uitgegroeid tot één van de allergrootste en meest succesvolle uitgevers in de stripboekenindustrie. De helden van DC Comics staan al bijna een eeuw aan onze zijde en hebben hun magie nog steeds niet verloren. Integendeel; DC heeft niet alleen een gigantische invloed in de popcultuur, maar ook in onze dagelijkse levens. Woorden zoals 'Kryptonite' en 'Brainiac' zijn onderdeel geworden van de standaardtaal en de University of Victoria in Brits-Columbia heeft zelfs de "Science of Batman" als studieonderwerp.

Momenteel zijn de superhelden en superschurken van DC Comics populairder dan ooit tevoren. DC heeft aangekondigd de komende jaren grote filmproducties te gaan lanceren van Wonder Woman en Aquaman. Vanzelfsprekend is de webwinkel van Large dé plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar kleding en accessoires van je favoriete personages uit het multiversum van DC! Een kostuum van Superman met cape? Een collegejas van de Joker? Een armband van Wonder Woman? Alles dat je nodig hebt om zelf een superheld of superschurk te worden! Ook is er merchandise van "Suicide Squad", "Gotham" en van de film "Batman v Superman: Dawn of Justice" verkrijgbaar en natuurlijk posters, DVD's en Blu-rays van DC. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is de beste fanmerchandise in de wereld!

Lees verder