Deep Purple

Deep Purple werd ooit gezien als de hardste band ter wereld! Deze Engelsmannen hebben het begin van de hard rock en heavy metal meegemaakt als geen andere groep. Het zijn de pioniers van de zwaardere kant van deze genres. Het geheim van Deep Purple ligt in haar unieke kenmerken: hammondorgel, toegankelijke riffs en kritische teksten.

Sinds 1968 is de bandbezetting nooit lang hetzelfde gebleven en is er ook van genre gewisseld, maar waar genres komen en gaan, is Deep Purple altijd trouw gebleven aan haarzelf. Albums zoals "Shades Of Deep Purple", "Machine Head" of "Burn" zijn onbetwiste meesterwerken die iedereen zou moeten hebben. Dit is de band die de rockmuziek aanvulde met één van de meest legendarische riffs in de muziekgeschiedenis in het nummer "Smoke On The Water". Het nummer werd eigenlijk bijna per toeval geschreven, maar iedere muziekliefhebber ter wereld heeft er waarschijnlijk wel eens van gehoord.

Heb je al zin om te gaan luisteren naar Deep Purple? Kom dan op bezoek in de EMP Deep Purple Online Shop, waar we verschillende DVD's en CD's aanbieden. Rock on!

Lees verder
Pagina 1 van 1