De "craic" is sterk in EMPs assortiment aan merchandise van de Dropkick Murphys! We hebben groene T-shirts van de Dropkick Murphys waarmee je de volgende St. Patrick's Day in stijl kunt vieren, exclusieve vrouwenkleding van de Dropkick Murphys en hoodies voor iedereen. Als je zin hebt in de muziek van de Dropkick Murphys, dan hebben we een geweldige selectie aan CD's en vinyl voor je klaarliggen. Dus waar wacht je nog op? Kom eens kijken en leef je uit!

De Iers-Amerikaanse band Dropkick Murphys werd opgericht in 1996 en heeft door de jaren heen de harten van talloze fans weten te veroveren. Het meest succesvolle nummer van de band, “I’m Shipping Up To Boston”, is populair geworden in de mainstream omdat het werd gebruikt in films uit Hollywood, in TV-shows en tijdens diverse sportevenementen. Het nummer werd bijvoorbeeld vaak gebruikt in de film The Departed en ook als intronummer voor sportteams zoals de New England Patriots, het Ierse nationaal rugbyteam, alsook voor UFC-vechter Forrest Griffin.

De muziek van de Dropkick Murphys is moeilijk te labelen en beweegt zich tussen meerdere genres, waaronder punkrock, Ierse folkmuziek, rock en hardcore punk. Net zoals ze deden met “I’m Shipping Up To Boston”, verwerken de Dropkick Murphys hun Ierse afkomst vaak in hun muziek. Hun vijfde studioalbum, Blackout (CD | vinyl), bevat een rockversie van het welbekende Ierse nummer "Fields of Athenry", welke zich afspeelt tijdens de Ierse hongersnood van de negentiende eeuw. Blackout bevat ook een versie van de Ierse klassieker “Black Velvet Band”, een nummer dat een verhaal vertelt over een man die in de maling wordt genomen en naar Australië wordt gestuurd. Sinds 2001 vieren de Dropkick Murphys hun Ierse afkomst ook door deel te nemen aan het St. Patrick’s Day Festival in Boston.

De Dropkick Murphys werken momenteel aan de opvolger van 11 Short Stories of Pain & Glory (bij EMP verkrijgbaar op CD en vinyl) en hopen hun tiende album in 2018 uit te kunnen brengen. Kom eens kijken in onze shop en laat je overtuigen door de Dropkick Murphys!

Lees verder
Pagina 1 van 1