Flotsam and Jetsam

Flotsam and Jetsam is één van de bands die de thrashmetal bekend heeft gemaakt, maar het feit dat ze niet uit Californië komt zorgt voor een lagere marktwaarde. Desalniettemin is Flotsam and Jetsam absoluut legendarisch en zonder twijfel cult, hoewel de band dus niet uit de Bay Area scene komt. Flotsam and Jetsam werd in 1981 opgericht onder de naam Paradox en begon meteen met het zwaaien van de metalvlag, waarmee ze bassist Jason Newsted wist te lokken, die later lid werd van Metallica. Hij nam het eerste album "Doomsday For The Deceiver" op met de band, welke gecoproduceerd en uitgebracht werd door Metal Blade CEO Brian Slagel. Het album had een grote impact en het Engelse Kerrang! gaf het werk een score van 6K, wat het magazine nog nooit eerder had gedaan.

Flotsam and Jetsam is van begin af aan al iets speciaals en na een aantal veranderingen, ging de band verder met het uitbrengen van waanzinnige albums onder grote labels. Werken zoals "No Place For Disgrace", "When The Storm Comes Down" en "Cuatro" onderstrepen de status van Flotsam and Jetsam indrukwekkende wijze. Met "Drift" en "High" ging de band weer terug naar de vroegere dagen, maar dan wat platenfirma betreft. Metal Blade toonde een duidelijke interesse in de hoogwaardige metal van de band. Van 2001 tot 2010 hield de band zich rustig, maar de cult bleef leven. Met "The Cold" uit 2010 en de opvolger "Ugly Noise", keerde Flotsam and Jetsam weer terug naar de roem van vroeger, met thrashmetal van het hoogst mogelijke niveau en bijzondere nummers.

Flotsam and Jetsam kun je natuurlijk vinden in de EMP Shop, deze band is haar charme nooit kwijtgeraakt! Hoe zou dat ook ooit kunnen, met zulke indrukwekkende releases?

Lees verder