Green Day CD's, vinyl en merchandise

In 1987, toen de schooljongens Billie Joe Armstrong en Mike Dirnt, die toen 14 jaar oud waren, hun eerste punkbandje "Sweet Children" oprichtten, beseften ze zich niet dat ze een heropleving van de punkmuziek zouden gaan veroorzaken in de jaren 1990. Na een verandering in de bandbezetting en de naamsverandering naar Green Day, braken ze in 1994 internationaal door met het derde album Dookie in 1994.

De twee albums "American Idiot" uit 2004 en "21st Century Breakdown" uit 2009 werden zelfs nóg grotere successen. Beide bereikten een eerste positie in vele hitlijsten en "American Idiot" bereikte een derde plaats in Duitsland.

Alsof ze nog niet succesvol genoeg waren met hun punkband, vormden de muzikanten van Green Day het album "American Idiot" in 2009 om tot een musical en ontvingen ze het jaar daarop twee Tony Awards.

Muzikaal gezien wordt Green Day vaak vergeleken met first-wave punkbands zoals The Clash of Sex Pistols. Armstrong zelf heeft Hüsker Dü en The Replacements genoemd als invloeden.

Natuurlijk heeft EMP alles waar fans van deze waanzinnige band naar op zoek zijn. Of je nou geïnteresseerd bent in de musical of in het altijd populaire album "21st Century Breakdown", wij laten je wensen uitkomen!

Lees verder
Pagina 1 van 1