In Flames

In Flames verbindt men automatisch aan het Göteborg-geluid. Na deze metalstijl definitie te hebben gegeven, werkte de band met zanger Anders Fridén aan het roer zich uit de underground en werd ze ongekend populair. Haar constante aanwezigheid en albums zoals "The Jester Race" of "Clayman", die vandaag de dag als klassiekers worden gezien, hebben hun vruchten afgeworpen voor In Flames. De band bleef nooit stilzitten en bleef vooruitgang boeken met albums zoals "Soundtrack To Your Escape" en "Come Clarity". Ze bouwde voort op de bevestigde formule en implementeerde elektronische passages, die nog niet eerder waren gehoord in het Göteborg-geluid. In Flames gaat remixes ook niet uit de weg en bewees dat dat soort gedurfde stappen heel goed kunnen werken. Verschijningen op Wacken Open Air of Rock am Ring introduceerde In Flames bij een breder publiek, en zorgde ervoor dat veel aanwezigen ondertussen fans zijn geworden. "A Sense Of Purpose" of "Sounds Of A Playground Fading" stonden vol met hits en de bijbehorende concerten waren ontzettend indrukwekkend dankzij de visuele effecten. Er is niet veel overgebleven van het rauwe geluid waar de band na haar oprichting in 1990 mee begon, maar dat is precies de reden waarom In Flames vandaag de dag zo'n grote band is.

Sounds From The Heart Of Gothenburg

Iedereen die In Flames wel eens live heeft gezien, weet hoe sterk de band op het podium is. Voor degenen die een dergelijk spektakel nog niet hebben mogen ervaren, en voor degenen die er gewoon nooit genoeg van kunnen krijgen, heeft de band de live-DVD "Sounds From The Heart Of Gothenburg" uitgebracht. De DVD slaat je om de oren met 20 tracks en een speelduur van anderhalf uur. Klassiekers zoals "Trigger", "Cloud Connected" en "Take This Life" zijn natuurlijk inbegrepen, alsook nieuwere werken zoals "Through Oblivion", "With Eyes Wide Open" of "Rusted Nail". De show, die werd opgenomen in het Scandinavium in Göteborg, is zonder twijfel één van de beste shows ooit van In Flames.

Battles

Skål, Göteborg! In Flames is terug met het ijzersterke album "Battles". Na de ietwat kalme reacties op het voorgaande album, "Sirens Charms", laat In Flames met dit album wederom weten dat ze niet zonder reden tot de top van de melodieuze deathmetal behoort. Op "Battles" wordt de ene hit opgevolgd door de andere. Het album barst van de creativiteit en doet niet onder voor legendarische albums zoals "The Jester Race" of "Clayman". Als je het album voor het eerste beluistert, zul je direct al een aantal oorwurmen tegenkomen, die soms heavy ("Through My Eyes", "Underneath My Skin", "The End"), en soms minder heavy ("Here Until Forever", "Like Sand", "Wallflower") klinken. In Flames heeft met "Battles" een perfecte mix uitgebracht van de verschillende muzikale voorkeuren van de bandleden zelf, die absoluut waanzinnig klinkt.

In Flames merchandise

Eer het kenmerkende Göteborg-geluid van In Flames samen met ons! In de EMP IN Flames Online Shop, kun je allerlei soorten merchandise vinden. We hebben bijvoorbeeld shirts met prints van vlammen, truien en vesten met capuchon, tops, accessoires, DVD's, blu-rays en nog veel meer!

Lees verder
Pagina van 2