Justice League

De Justice League is een groep die bestaat uit buitengewone helden. De groep werd opgericht door niemand minder dan Superman, Batman, Wonder Woman, The Flash, Green Lantern, Aquaman en de Martian Manhunter. In 1960 bundelden deze striphelden - stuk voor stuk succesvol op hun eigen manier - hun krachten en verschenen ze samen in de stripreeks "The Brave and the Bold" van DC Comics. Het team bestaat uit zeer verschillende superhelden en kon rekenen op een groot aantal enthousiaste lezers. Nog in hetzelfde jaar kreeg de Justice League een eigen stripserie met de titel Justice League of America (JLA).

Hoewel Superman en Batman bij de oorspronkelijke oprichters horen, verschenen ze niet vaak in de stripboeken. Ze stonden dikwijls niet eens op de covers. Wellicht hadden ze vaak betere dingen te doen. Om deze reden veranderde de opstelling van de Justice League en werden de Green Arrow, Hawkman en The Atom toegevoegd aan de groep. De Justice League opereerde vanuit een geheime grot genaamd de "Secret Sanctuary" of "Mount Justice", in het kleine dorpje Happy Harbor in Rhode Island. Het bestrijden van een gigantische zeester was de eerste missie van de groep. De zeester was in werkelijkheid een intelligente buitenaardse levensvorm genaamd Starro. Later gedurende hun carrière moesten de superhelden van de Justice League het opnemen tegen aanzienlijk sluwere en wredere personages, waaronder een groep superschurken die speciaal werd opgericht door meesterbrein Lex Luthor om de Justice League te bestrijden. De Justice League en andere superhelden van DC Comics hebben talloze malen de wereld gered en de weg vrijgemaakt voor andere groepen superhelden, zoals de Fantastic Four en The Avengers van Marvel Comics. Nadat het filmproject van de Justice League meerdere malen werd opgeschort, is in 2017 eindelijk "Justice League Part 1" te zien op het witte doek, die zal worden opgevolgd in 2019.

Natuurlijk is er meer dan genoeg merchandise van de Justice League te vinden in onze Large Online Shop! Wat dacht je bijvoorbeeld van een mokkenset van de Justice League? Heldhaftige ontbijtmomenten gegarandeerd! Of misschien vind je een shotglazenset van de Justice League ook wel interessant. Bezoek regelmatig onze Large Online Shop, want ons assortiment breidt zich altijd uit!

Lees verder
Pagina 1 van 1