Led Zeppelin

Laten we het eens hebben over de meest succesvolle rockband aller tijden! Led Zeppelin wordt met recht gezien als één van de beste rockbands die ooit heeft bestaan. Er zijn meer dan 300 miljoen albums van de band over de toonbank gegaan. Alle albums van Led Zeppelin klommen naar een positie in de top 10 en zes albums knalden zelfs door naar een nummer 1 positie. Vanzelfsprekend staat de band genoteerd in de Rock and Roll Hall of Fame.

In 1968 richtte de gitarist van The Yardbirds de band 'New Yardbirds' op. Kort daarna werd de naam varanderd naar 'Led Zeppelin', werd er een contract aangegaan met Atlantic Records en kon het succesverhaal beginnen. Het duurde niet lang voordat het album "Led Zeppelin" uitkwam in 1969, opgevolgd door "Led Zeppelin II" in hetzelfde jaar, "Led Zeppelin III" in 1970 en "Led Zeppelin IV" in 1971. Met meesterlijke rocknummers die worden gekenmerkt door het geweldige zangwerk van Plant en de progressieve, bluesachtige muziekstijl van de andere bandleden, domineerde de band de rockwereld. Led Zeppelin wijdde zich aan eenvoudige rock 'n' roll, jazz, funk en zelfs country. Na "Houses of the Holy", toen de band The Rolling Stones naar de bodem van de hitlijsten had verbannen, duurde het wat langer voordat "Physical Graffiti" uitkwam, maar de wachttijd werd goed benut met het schrijven van liedjes. Met "Presence" en "In Through the Out Door" was het succes en de toekomst van de band verzekerd, totdat drummer John Bonham in 1980 kwam te overlijden door alcoholmisbruik.

Led Zeppelin na 1980

In 1982 stelde Led Zeppelin "Coda" samen, een laatste album bestaande uit fragmenten en overblijfsels van verschillende opnamesessies. In 2007, 25 jaar na de uitgave van Coda, gebeurde er werkelijk iets ongelooflijks: Led Zeppelin kondigde aan dat de band een eenmalig concert zou gaan geven in London. Het drumwerk zou worden verzorgd door de zoon van John Bonham, Jason. De prijs van de kaartjes voor het onvergetelijke comeback-concert van Led Zeppelin was nog nooit eerder zo hoog, wat boekdelen sprak over de nog altijd gigantisch grote populariteit van de band. Het geweldige optreden is sinds 2012 verkrijgbaar als concertfilm op DVD en CD met de titel "Celebration Day". Na 40 jaar bandgeschiedenis is Led Zeppelin nog steeds een onmisbaar onderdeel van de muziekwereld. Nummers zoals "Whole Lotta Love", "Communication Breakdown", "Stairway to Heaven", "When The Levee Breaks" en "Kashmir" zijn nog altijd legendarisch. Als je meer wil leren over het verhaal van Led Zeppelin, lees dan de biografie van de band geschreven door Stephen Thomas Erlewine.

Naast de studioalbums (zowel de geremasterde als de originele versies) van deze rocktitanen, is ook het concert uit 2007 in verschillende formaten verkrijgbaar in onze officiële Large Led Zeppelin Webshop. Hou de legende levend met officiële T-shirts, longsleeves, truien met capuchon, tops en andere merchandise van de band!

Lees verder
Pagina 1 van 1