Linkin Park

"One Step Closer", "Crawling" en "Papercut": in 2000 haalden Chester Bennington, Mike Shinoda, Brad Delson, David Farrel, Joe Hahn en Rob Bourdon van Linkin Park nog net op tijd de trein van de nu metal. Wat kunnen we nog meer vertellen? Linkin Park kreeg het voor elkaar het hele genre op te poetsen en te vernieuwen. Het debuutalbum "Hybrid Theory" was misschien niet revolutionair, maar wel ongelooflijk goed. De fraaie samples van DJ Hahn klonken direct verslavend en maakten ieder nummer uniek. Ook de zangprestaties van Chester Bennington en Mike Shinoda klinken enorm goed: geweldige teksten gezongen door twee fantastische stemmen. Linkin Park heeft op eerlijke wijze de top weten te bereiken. Het nummer "Crawling" won zelfs een Grammy Award in de categorie beste hard rock en eerste album haalde zelfs de #5 op de hitlijsten, een uitzonderlijke prestatie!

Drie jaar later volgde het album "Meteora" van Linkin Park, dat al snel uitgroeide tot de meest succesvolle uitgave van de band. Nummers zoals "Numb" en "Somewhere I Belong" worden tegenwoordig gezien als echte klassiekers en mogen aan geen enkele rockfuif ontbreken. Met de latere albums "Minutes To Midnight" en "A Thousand Suns", nam Linkin Park wat meer afstand van de nu metal. De nummers werden iets complexer, het muziekgeluid veelzijdiger en de podia groter. De band verzorgde het hoofdoptreden tijdens menig festival en nam er zelfs een paar op. De video "Road to Revolution: Live at Milton Keynes" toont een publiek van wel 65.000 liefhebbers. Ook met "Living Things", dat elektronischer klonk dan wat de band eerder uitbracht, verloor Linkin Park geen momentum. Linkin Park is uit de schaduw van de nu metal getreden en speelt nu vooral een eigen muziekstijl.

Dit weerhield de band er echter niet van de wortels opnieuw te verkennen met "The Hunting Party", waarop de nummers weer wat zwaarder klinken en waarvan de muziek doet denken aan de vroegere dagen. Wil je ook graag op tour met de band en geen moment missen van de actualiteiten? Volg dan LPTV. Op het youtube-kanaal van Linkin Park wordt de kijker betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen en op de hoogte gehouden van het laatste nieuws!

Zo'n invloedrijke band kan natuurlijk niet zonder originele merchandise. In onze Officiële Large Linkin Park Shop zijn shirts, jassen, tassen, vlaggen, truien met capuchon en natuurlijk de albums van Linkin Park verkrijgbaar.

Lees verder
Pagina 1 van 1