Metallica

Metallica is misschien wel de meest succesvolle metalband ooit. Ook buiten het metalpubliek is de naam wereldwijd bekend. Iedereen heeft de muziek van Metallica weleens gehoord, of het nou gaat om de oude klassiekers zoals "Kill 'Em All", "Ride The Lightning" en "...And Justice For All", met het legendarische nummer "One", of de nieuwere werken zoals "Load" en "Death Magnetic".

Metallica kent liefhebbers van alle leeftijden en is de verbindende factor als het aankomt op de metalmuziek. De band bestaat al sinds 1981 en kent ups, downs, tegenslagen en natuurlijk grote successen, zoals te zien is in de documentaire "Some Kind Of Monster". Metallica heeft bijna alles wel gezien en ervaren, wat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling en evolutie van de band. Zelfs muzikale uitschieters zoals "Lulu" en de ambitie om de peer-to-peer-muziekdeelservice Napster plat te leggen, hebben het succes van de band geen schade aangericht. De Californiërs zijn altijd overal ter wereld welkom en kunnen altijd op een groot publiek rekenen, zelfs wanneer ze een concert op het ijskoude continent Antarctica geven, zoals op 10 december 2013. Het evenement heette "Trapped Under Ice" en was natuurlijk uiterst bijzonder, want geen enkele andere band heeft daar ooit gespeeld. Metallica is een uniek fenomeen, een band die altijd alles overtreft, een band van wereldklasse. Met de film "Through The Never", die te zien was op het internationale witte doek, bewezen de bandleden dat ze nog altijd beschikken over een creatieve mindset. 

Of het nou gaat om een concert, een festival of om een album, met Metallica zit je altijd goed! Deze band weet gewoon precies hoe heet metaal wordt gesmeed en heeft met nummers zoals "Master of Puppets", "Ride the Lightning", "Seek and Destroy", "Enter Sandman", "Welcome Home (Sanitarium)", "The Unforgiven", "St.Anger", "Wherever I May Roam", "Blackened" en "Nothing Else Matters" muziekgeschiedenis geschreven. Metallica is niet meer weg te denken uit de heavy metal wereld!

In onze Large Metallica Online Shop, kun je James Hetfield, Kirk Hammett, Robert Trujillo en Lars Ulrich eren met T-shirts, truien, beanies, jassen, sweaters, accessoires en andere merchandise van de band. Oh Yeah? OH YEAH! De Metallica-familie houdt van je!

Lees verder
Pagina van 4