Nightwish

Het rijk van de symphonic metal wordt geregeerd door de allesoverheersende band Nightwish. Zoals geen andere groep is de Finse band rond Floor Jansen in staat geweest het genre op de kaart te zetten en uit te breiden. Beïnvloed door filmmuziek, vergaarde de band al snel vele volgelingen na de uitgave van "Angels Fall First" in 1997, waarop de stem van Tarja Turunen te horen is. In 1998 waren er al meer dan 7-miljoen exemplaren van het album verkocht. In 2000 en 2005 breidde het succes van het team Turunen/Holopainen zich verder uit met de albums "Wishmaster", "Century Child" en "Once". De band was zelfs te horen en zien tijdens de televisieshow 'Top of the Pops', waarmee de positie van de band onderstreept werd. De single "Nemo" verkocht als een trein en Nightwish brak internationaal door.

De scheiding met Tarja Turunen kwam als een verrassing en werd opgevolgd door onenigheid onder de bandleden. De situatie liep vast en Nightwish moest op zoek naar een nieuwe zangeres. In 2007 nam Anette Olzon uit Zweden de zangwerkzaamheden over. Op zowel "Dark Passion Play" als "Imaginaerum" is de stem van Olzon te horen. In de herfst van 2012 verliet Anette de band en moest Nightwish het doen met de bijdragen van gastmuzikanten. Met Floor Jansen vond de band eindelijke een nieuwe, geweldige en vaste zangeres. Op het album "Endless Forms Most Beautiful" (Nuclear Blast) was Jansen voor de eerste keer te horen. Alle verwachtingen werden overtroffen, haar zangprestaties klinken simpelweg betoverend. Ook de overige bandleden Emppu Vuorinen, Marco Hietala, Tuomas Holopanien, Troy Donockley en Jukka Nevalainen zijn stuk voor stuk uitzonderlijke muzikanten. Petje af voor Nightwish!

Als je houdt van fantastische muziek, bezoek dan onze Official Nightwish Online EMP shop, waar T-shirts, truien met capuchon, accessoires, de albums en veel meer van Nightwish verkrijgbaar zijn!

Lees verder
Pagina 1 van 1