Slipknot

Over slechts weinig andere bands is er zo controversieel gediscussieerd als over de Amerikaanse band Slipknot. Deze nu/alternative metalband werd in 1995 opgericht in Des Moines, Iowa, en bestaat uit muzikanten die vanaf de eerste dag al dondersgoed wisten hoe ze de aandacht moeten trekken. De bandleden dragen allemaal een uniek en griezelig masker, dat het persoonlijke leven of de persoonlijkheid van de muzikant reflecteert.

De muziek die de band maakt wordt gekenmerkt door een hard en agressief geluid en werd niet vaak uitgezonden. Het zijn met name de spectaculaire optredens van de band op diverse podia, die ervoor gezorgd hebben dat Slipknot wereldwijd zo ontzettend veel fans heeft. Hoewel meerdere bandleden ook bezig zijn of waren met muzikale zijprojecten, zoals bijvoorbeeld ex-drummer Joey Jordison met zijn band Murderdolls, of Corey Taylor met Stone Sour, was Slipknot altijd het meest belangrijk voor de muzikanten. Slipknot is met de bandleden Corey Taylor, Chris Fehn, Mick Thomson, Sid Wilson, Craig Jones, Shawn Crahan, James Root, Joey Jordison en Paul Gray één van de grootste metalbands op deze planeet geworden. Ondertussen organiseren de jongens zelfs hun eigen festival, welke KnotFest heet.

Het tweede album van Slipknot, "Iowa", werd uitgebracht in 2001 en was een echte knaller. Het album bereikte meteen een toppositie in de Britse hitlijsten en een derde plaats in de Billboard Magazine hitlijsten. Het derde album van de band, "Vol. 3: The Subliminal Verses", was nog zo'n sloopkogel en verkocht ontzettend goed. Slipknot ontving zelfs een Grammy Award in de categorie "Best Metal Performance" voor het nummer "Before I Forget". Het album "All Hope Is Gone" bewees hoe bruut en technisch verfijnd een album van Slipknot kan klinken.

In 2010 kreeg Slipknot een flinke tegenslag te verduren toen bassist Paul Gray dood werd aangetroffen in een hotel in Iowa. Hij was overleden aan een overdosis drugs en de dokter kon niet op tijd ingrijpen. Na zijn dood nam de band een pauze, maar bracht ze in hetzelfde jaar nog een soort onofficieel, kunstzinnig eerbetoon aan Paul Gray uit, in de vorm van een DVD met de titel "(sic)nesses". Kort daarna verliet drummer Joey Jordison de band, maar gaf Slipknot de moed niet op.

Na de dood van Paul Gray en de uitgave van "(sic)nesses", bracht Slipknot het album ".5: The Gray Chapter" uit. Nummers zoals "The Negative One", "The Devil in I" of "Custer" zijn echte meesterwerken en bewijzen dat de muzikanten van Slipknot gewoon veel talent hebben. Omdat je van je favoriete band nooit genoeg krijgt, hebben we bij Large volop officiële merchandise van Slipknot. We hebben talloze shirts, hoodies, cd's, dvd's, jassen en allerlei accessoires, zoals bijvoorbeeld polsbandjes en sleutelhangers voor je klaarliggen. R.I.P. Paul!

Lees verder
Pagina van 2