Mufasa, de "Lion King", presenteert zijn zoon en opvolger van de troon, Simba, met trots aan het dierenrijk. Hij leert de kleine leeuw over de "Circle of Life", de manier waarop dingen gebeuren in de wereld en hetgeen waar Simba, wanneer hij koning wordt, verantwoordelijk voor zal zijn. Scar, de broer van Mufasa en de oom van Simba, is jaloers en vindt dat hij meer recht heeft op de troon dan zijn neefje. Met behulp van drie snode hyena's is het zijn doel om Mufasa om het leven te brengen en om Simba daar de schuld van te geven.

Hij gaat ervan uit dat de kleine leeuw alleen zal sterven in het wild, maar het geluk staat aan de kant van Simba. Het stokstaartje Timon en het knobbelzwijn Pumbaa vinden hem en brengen hem naar een oase om hem hun filosofie uit te leggen: "Hakuna Matata" ("geen zorgen"). Simba voelt zich gelukkig en groeit snel. Op een dag komt hij een kennis van vroeger, Nala, tegen. Ze is gevlucht van het wrede bewind van Scar om hulp te zoeken en smeekt Simba om terug te komen en zijn rechtmatige plek als de Leeuwenkoning op te eisen.

Aanvankelijk weigert Simba, maar de ziel van Mufasa en zijn oude vriend Rafiki komen op visite en doen hem van gedachten veranderen. Zodoende keert Simba terug naar zijn geboorteland, dat onder het bewind van Scar is omgetoverd van een paradijs tot een uiterst sombere plek. Hij daagt zijn oom uit, wat resulteert in een gevecht voor de troon: een gevecht tot het einde.

Lees verder
Pagina 1 van 1