The Punisher

Geen superheld, maar een antiheld - dat is The Punisher! Als je aan de verkeerde kant van rechtvaardigheid staat, zou je hem zeker niet tegen willen komen! Frank Castle, beter bekend als The Punisher, was een onderscheiden Amerikaanse marinier met een vrouw en twee kinderen. Tijdens een picknick waren zijn kinderen per ongeluk getuige van een gewelddadige afrekening die werd uitgevoerd door de maffia. Aangezien de maffia geen liefhebber is van getuigen, werd de hele familie om zeep geholpen. Frank overleefde als enige de aanval, waarna hij wraak zwoer. Niet alleen aan de moordenaars van zijn familie, maar aan alle criminelen. Al snel vergaarde hij bekendheid als The Punisher. Hij jaagt met alle mogelijke middelen op zowel kleinere als grote criminelen. Ontvoering, chantage, marteling en moord - niets gaat hem te ver. Net zoals veel andere helden, beschikt The Punisher niet over superkrachten. Hij kan in z'n strijd tegen criminaliteit alleen vertrouwen op zijn militaire training, en is een meester in strategische planning, camouflage, close combat en het gebruik van een groot aantal verschillende wapens. The Punisher kent geen angst, en z'n bitterheid maakt hem tot een uiterst geduchte tegenstander. Als kenmerk draagt hij een shirt met een enorm grote, witte schedel op de voorkant, en niet zonder goede reden. Criminelen zijn vaak geneigd als eerste op de schedel te schieten, die bewaakt wordt door een kogelvrij vest, waardoor het hoofd van Frank Castle ongedeerd blijft. Sluw! Naast de praktische functie van de schedel, ziet de afbeelding er ook nog eens verdomd intimiderend uit.

The Punisher maakte z'n eerste verschijning in een stripboek van Spider-Man. Het karakter en het ontwerp van The Punisher werden direct bijzonder goed ontvangen door de lezers. In de jaren zeventig maakte hij zo af en toe een gastverschijning in verschillende stripboeken van Marvel, totdat hij uiteindelijk een eigen serie kreeg. In 1989 verscheen ook de film van The Punisher, met Dolph Lundgren in de hoofdrol als Frank Castle. In 2004 verscheen er een nieuwe fiilm van The Punisher, deze keer met Thomas Jane in de hoofdrol. Thomas trainde speciaal voor de film zeven maanden lang samen met de Amerikaanse Navy SEALs, waar hij 10 extra kilo spierballen aan overhield. Het resultaat? De perfecte Punisher! Later maakte The Punisher ook meerdere malen een verschijning in de televisieserie Daredevil van Netflix, ditmaal gespeeld door Jon Bernthal.

Ben je ook een liefhebber van de genadeloze Punisher? Dan hebben wij precies de juiste merchandise voor je klaarliggen in onze EMP Online Shop! Wat dacht je bijvoorbeeld van The Punisher college jas, met de karakteristieke schedel van de antiheld op de achterkant en een kleinere versie op de voorkant? Of van het witte The Punisher overhemd met een zwarte schedel? Waar wacht je nog op? Verklaar misdaad de oorlog en neem wraak!

Lees verder