De designs van Alchemy England worden geïnspireerd door de wereld der tatoeages, gothic, fantasy en metal. Bij EMP hebben we een heel universum aan kleding en accessoires van Alchemy England klaarliggen voor je. Van Alchemy England T-shirts, truien, jurken en jassen, tot hoofddeksels en sjaals, wij hebben voor iedereen wel wat van Alchemy Gothic.

Alchemy England werd in 1977 in de English Midlands opgericht door Geoff Kayson, die zich liet inspireren door rock en punk en stopte met het maken van tinnen soldaatjes om sieraden te gaan maken die zijn geïnspireerd door de punk. Trevor Phillipson, ook uit Manchester, sloot zich bij hem aan en het assortiment aan sieraden met schedels van Alchemy groeide. De artikelen trokken de aandacht van de oorspronkelijke punkers en goths en ook die van bands die opzoek waren naar iemand die unieke, hoogwaardige merchandise kon maken.

De schedel met roos van Alchemy werd steeds populairder en Alchemy maakte hier gebruik van door in de jaren 80 ook kleding en merchandise te gaan maken. De artikelen van Alchemy zorgde voor een frisse wind in een niche en voorzag de liefhebbers van unieke ontwerpen. Alchemy England liet zich steeds meer inspireren door de middeleeuwen en het occulte, alsook door punk en goth.

Verdere elementen van de designs van Alchemy England werden geleend uit de wereld der horror. Zo liet het merk zich inspireren door Bram Stoker's Dracula, of Edgar Allen Poe's The Raven, wat resulteerde in het "Nevermore"-assortiment van Alchemy. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Nevermore leggings, top, of zelfs beddengoed!

De kleding van Alchemy England weet veel mensen die van fantasy, mythes, enigmatische legendes en de middeleeuwen houden te verleiden. Toch is het merk nooit vergeten waar haar wortels liggen, namelijk in uitvoerige, mooie sieraden. Kijk eens naar de Alchemy Gothic sieraden voor een indrukwekkend assortiment aan halskettingen, oorbellen, ringen, horloges en meer.

Alchemy England is nu gevestigd in Leicester en is trots op haar ontwerpen die speciaal voor mensen met een bijzondere smaak worden gemaakt. De iconische kleding en sieraden van het merk zijn een grote favoriet bij veel mensen in de goth- en metalscene, en ook bij muzikanten (zoals Christina Scabbia van Lacuna Coil) en bands (zoals Sonic Syndicate, The 69 Eyes en Five Finger Death Punch), die allemaal op het podium hebben gestaan met artikelen van Alchemy.

Lees verder
Pagina 1 van 1