Alle reviews van Harmen L.

Reviews 1 aan 6 van 6

Folk Metal!!!

Het beste album van Eluveitie. Vol snelle, harde nummers die niet alleen lekker op het gehoor liggen, maar ook muzikaal knap in elkaar zitten. de klassieke folkklank van de oude instrumenten in combintie met de rauwe screams van Chrigel Glanzmann (die overigens ook een stuk of 6 instrumenten bespeelt) is uniek. Zoals op de officiele site staat: Eluveitie: A new wave of folk metal!

SlaniaSlaniaEluveitieCD

Instant Classic

Dit album bewijst dat muzikanten nog lang niet klaar zijn met nieuwe sounds en stijlen te creëren. In een tijd waarin alles wel gedaan is komt hier de reddingsboot van Muse The Resistance.
Invloeden van andere groepen zijn te merken, maar niemand klinkt als dit driemanschap. met maar één gitarist, die ook nog moet zingen, wordt de bas veel belangrijker dan bij andere bands, en dit levert veel snelle baseriffs op, waar vaak later of tussendoor een gitaar doorheen komt.
nog één dingetje: let eens op als tijdens ''United States of Eurasia'' de gitaar invalt! Klinkt het niet alsof Brian May even meedoet?

The resistanceThe resistanceMuseCD

Wow

Wat een mooi debuutalbum! Deze nieuwe Nederlandse groep, die momenteel al bezig is aan hun volgende album, heeft een droomdebuut met dit album. De nummers klinken soms nog niet perfect gepolijst, maar dat mag nu nog. het is een mooie mix van de symphrock van Within Temptation, en de harde metal van Epica Je kunt horen dat deze band optreed met Epica en Delain. De groep is zelfs opgericht door Ivar de Graaf van Within Temptation. Als je niet overtuigd bent ga naar de homepage http://www.kingfishersky.com/

Kingfisher Sky: een band die we in de gaten moeten houden, want ze worden groot!

Hallway of dreamsHallway of dreamsKingfisher SkyCD

Alweer!

Arjen Lucassen levert alweer een fantastisch album af. Na Star one, Ambeon, Ayreon en Stream of Passion is hier het nieuwe project: The Guilt Machine. Weer een sterk prog album. De muziek is wel weer iet anders dan de andere projecten, en het kostte even moeite om aan het album te wennen, maar na 2 keerluisteren wordt het album elke keer beter. misschien geef ik hem over een week wel 5 sterren...

On this perfect dayOn this perfect dayGuilt MachineCD

Beste prog album ooit!

Dit is het beste progressive rock/metal album dat ooit is gemaakt!
Alles wat Arjen Lucassen aanraakt wordt goud, en dat is te merken op het mooiste album van Ayreon. De Cd staat vol van verschillende soorten nummers, van oeiharde gitaren en screams (nummers met ''rage'' er in) tot rock ballads met prachtige vrouwenstemmen van ''the wife'' en ''love.'' In het verhaal ligt de hoofdpersoon in een coma, en probeert hij samen met zijn emoties, die hij hoort in zijn hoofd, te achterhalen waarom. Tegelijkertijd willen zijn vrouw en beste vriend die bij zijn bed staan dit ook weten. Alle emoties en stemmen worden door andere personen ingezongen, en dat geeft een heel echt gevoel. Als toetsenist/gitarist kan ik zeggen dat de solo's en riffs ook uniek zijn. Vooral ''Day 16: Loser'' spreekt mij wat dat betreft erg aan. Er worden veel verschillende instrumenten gebruikt.
Iedere Prog-liefhebber moet dit album in zijn kast hebben staan!

The human equationThe human equationAyreon2-CD

Herboren

Powermetal- Sonata Arctica is dood. Althans, bijna. The Days of Grays is een nieuwe stap in de carriere van SA: Progressive Metal!
SA is veranderd en dat is te merken in dit album. Gelukkig is het een positieve verandering! Dit album is een mijlpaal in zijn genre, met een prachtig rustig intro (Everything Fades to Gray) en, wees gerust, toch nog een paar snelle nummers zoals Flag in the Ground. De meeste oude fans zullen dit album daarom nog steeds mooi vinden, terwijl fans van bands als Dream Theater en Nightwish nu ook SA kunnen gaan luisteren. Dit album is het logische vervolg op het vorige album Unia een stukje progressiever, en bijna net zo donker.
Kortom: een must-have voor iedere powermetal/prog/symphonical metal fan!

The days of graysThe days of graysSonata Arctica2-LP
Reviews 1 aan 6 van 6