Alle recensies van Martine P.

Recensies 1 aan 4 van 4

Beoordelingen van

Bible of the beast

Bible of the beast

Powerwolf, CD

De ultieme bijbel

Geschreven op
Ik was al weg van de twee vorige CDs van deze groep, maar ze blijven zichzelf overtreffen.
Bombast, symfonie en vooral scherpe teksten maken deze CD een genot voor het oor van al wie graag metal hoort. Ze worden omschreven als gothic power metal, maar hoogst waarschijnlijk kunnen ze ook liefhebbers van andere genres bekoren.
De voorliefde voor vampieren- en weerwolvenlegendes komt bij deze groep op deze CD nog beter tot uiting dan op de vorige, al is het weer een leuke vingerwijzing naar de manier waarop religie soms onze levens bepaald en de dubbelzinnigheid van de mens.
Liedjes als Catholic in the Morning ... Satanist at Night maken duidelijk dat je het leven gerust met een korrel zout mag nemen en ook Resurrection by Erection gaat die kant op.
Deze keert komt de invloed uit Oost-Europa goed tot uiting, vooral met liedjes als Moscow After Dark en Werewolves of Armenia.
Ook de klassieke stem van de Roemeense zanger van deze uit Duitsland afkomstige groep leent zich uitstekend om je mee te slepen naar het kasteel van Dracula.

Naar artikelpagina
Lupus dei

Lupus dei

Powerwolf, CD

Voltreffer

Geschreven op
Deze CD is een beetje een concept over het licht vinden in de duisternis en over de kleine kantjes van de mens.
De muziek gaat symfonisch door merg en been, kerkorgels en koren komen er aan te pas om deze goddelijke wolvenzang boven te halen.
De teksten zijn geïnspireerd op de kleine kantjes van de mens en liedjes als "Saturday Satan" zullen menig liefhebber wel weten te bekoren. Ook Mother Mary is a Bird of Prey, waarin de parodie op het geloof bol staat, bewijst dat deze groep ook ritmisch sterk uit de hoek kan komen.
Enkele zure pilarenbijters kunnen deze CD beter links laten liggen.

Return in bloodred

Return in bloodred

Powerwolf, CD

Goede start

Geschreven op
Dit was de eerste CD van deze groep en ik vond hem goed. We came to take your souls heeft duidelijk mijn ziel of hart gestolen en Montecore zou niemand onberoerd moeten laten.
Deze groep was een aangename verrassing voor mij, toen er ik online mee te maken kreeg. Persoonlijk vind ik dat ze meer aandacht moeten krijgen, want ze zijn zeker muzikaal sterk.
De Roemeense klassiek geschoolde zanger Atilla Dorn weet je duidelijk te beroeren en de teksten zijn gewoon geestig en om over na te denken.

Blood of the saints

Blood of the saints

Powerwolf, CD

De wolven overtuigen weer

Geschreven op
Onlangs ben ik ergens op Youtube wat muziek van deze Duits/Roemeense groep tegengekomen en was meteen in de ban.
Men omschrijft ze als gothic power metal en daar kan het voor doorgaan, al geeft het kerkorgel dat ze in gooien, de klassieke stemmen en dergelijke het wel en aparte stijl.
Ik heb ook hun drie vorige CD's en beken dat ik ze per CD beter worden vind. De teksten zijn grappig en ze geven hun eigen visie op geloof. Hun voornaamste inspiratie blijft aloude weerwolven- en vampierenmythes, die ze met hier en daar wat religieus geïnspireerde quotes doorspekken.
Zingen dat je op bloed uit bent en het met Kyrie Eleison afronden, is zowat de manier waarop je de groep kan omschrijven.
Knotsgek, theatraal en hilarisch, maar vooral subliem staaltje muziek voor al wie van goede metal houdt, vampieren, weerwolven en vooral zichzelf en de bijbel niet te serieus neemt.

Recensies
1 aan 4 van 4