FemME - Female Metal Event 2015

FemME - Female Metal Event 2015, na de succesvolle eerste editie in 2014 is het nu tijd voor de 2015 editie. Door uitbreiding naar 2 dagen en 2 zalen wordt FemME het grootste Female Metal Event van Nederland en dit jaar waarschijnlijk ook Europa. Het vindt plaats op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober 2015 in de Effenaar.

Eindhoven bevestigt hiermee haar status als metal city.

Door het koppelen van (metal) lifestyle aan het festival onderscheid FemME zich van andere festivals. In ieder geval is als opener op de zaterdag weer het fashion spektakel van Ingeborg Steenhorst van “I Style Stars” geprogrammeerd. Ingeborg doet de band styling voor toppers als Lacuna Coil en Epica en kleedt Floor Jansen (Nightwish) en Dianne van Giersbergen (Xandria). Verder zullen er kleine shows en demo’s zijn van fashion, haarstyling, metal sieraden, tattoos en meer.

Bij het Female Metal Event is het primaire criteria dat de band tenminste een vrouw in de gelederen heeft. Dat hoeft niet alleen een frontvrouw te zijn maar kan ook een gitarist of bassist zijn. In de programmering komen vele stijlen in aan bod. Het programma van FemME 2015 kent naast bekende zwaargewichten ook wat onbekendere vernieuwende bands. In de grote en kleine zaal is het hele scala, van operatic / symphonic tot death / trash metal te vinden.

De echte zwaargewichten zijn de headliners LACUNA COIL en THERION. Het Italiaanse LACUNA COIL draait al een hele tijd mee en bevestigden met het laatste album “Broken Crown Halo” hun status. Het zangduo Cristina Scabbia en Andrea Ferro vult het heftige gitaar- en drumwerk tot een geheel eigen sound. Compleet anders is het Zweedse THERION. Zij zijn moeilijk te plaatsen maar combineren bombastische operamelodieën (2 zangeressen en een zanger) met stevig symfonisch metal werk. Beide bands staan met hun niet aflatend enthousiasme en plezier garant voor een spetterde show.

https://www.youtube.com/watch?v=Gtft6LqgFSA

Onder de buitenlandse bands zijn de toppers TRISTANIA (Noorwegen), XANDRIA (Duitsland, maar met de Nederlandse Dianne van Giersbergen) en DRACONIAN (Zweden). Nederland laat zich echter niet kennen want ook THE GENTLE STORM (het nieuwe project van Arjan Lucassen en Anneke van Giersbergen), STREAM OF PASSION  en KARMAFLOW (een project gerelateerd aan een videogame die in januari in de Parade Den Bosch in première is gegaan) mogen er zijn.

De line-up wordt compleet gemaakt met Visions of Atlantis (Duitsland), Whyzdom (Frankrijk), Cripper (Duitsland), Kingfisher Sky, Lovelorn Dolls (België), Purest of Pain, Autumn, Dyonisis (Engeland), Aeverium (Duitsland), Sin7sinS, Effloresce (Duitsland), Aria Flame (Verenigde Staten) en Unshine (Finland).

Line-up

Lacuna Coil, Therion, Tristania, The Gentle Storm, Xandria, Draconian, Stream of Passion, Karmaflow, Visions of Atlantis, Whyzdom, Cripper, Kingfisher Sky, Purest of Pain, Lovelorn Dolls, Dyonisis, Autumn, Aeverium, Sin7sinS, Efflorensce, Unshine, Aria Flame.

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: anneke van giersbergen arjan lucassen Effenaar femme femme metal event i style stars ingeborg steenhorst lacuna coil the gentle storm therion Tristania | permalink

Artikel delen: