Het oude nieuwe album van Cash: Out Among the Stars

Out Among the stars

The Man in black is back met Out Among the Stars!

En gelukkig niet met een bij elkaar geraapt zooitje losse tracks en demo's die geremastered op een schijf worden gesmeten en dan wordt verkocht onder het mom dat de fans het toch wel kopen. Nee, Out Among The Stars is een uitzondering op de postuum albums. De nummers zijn opgenomen tussen 1981 & 1984 maar door een steeds slechter lopende relatie met Colombia Records is de plaat nooit verschenen. Lange tijd werd gedacht dat de opname verloren waren, ware het niet voor June Carter Cash, die de opnames had verstopt. Of zoals Cash zoon zei:
"They kept everything in their lives. They had an archive that had everything in it from the original audio tapes from `The Johnny Cash Show' to random things like a camel saddle, a gift from the prince of Saudi Arabia."

En tussen al dit lag dus ook de master voor "Out Among the Stars". Nu ruim 30 jaar na de opname en 10 jaar na Johnny Cash zijn dood komt alsnog het album uit. Het album zal 12 nog nooit eerder uitgebrachte tracks bevatten. Of het album een top of een flop is zullen we pas horen als het eenmaal uit is, maar dat er in 2014misschien wel het meest naar deze release uitgekeken wordt is nu al duidelijk.

Johnny Cash: Out Among The Stars

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: album johnny cash muziek out among the stars release | permalink

Artikel delen: