TIPS VOOR EEN GESLAAGD FESTIVAL

Het feestje waarop alle metalheads wachten is nabij: over exact 3 dagen gaat de 21ste editie van Graspop Metal Meeting van start. Wie nog geen ticket heeft, kan zich maar beter snel reppen naar ticketmaster.be om zich van een kaartje voor deze hoogmis te verzekeren.

VEILIGHEID OP HET FESTIVAL

De voorbije maanden en weken is er intensief vergaderd met de lokale en federale politie, en met de lokale en provinciale overheden met het oog op het komende festivalseizoen. Er zullen deze zomer bijkomende veiligheidsregels van toepassing tijdens Graspop Metal Meeting.

Op de FESTIVALWEIDE zijn kleine rugzakken en handtassen toegelaten, maar die zullen streng worden gecontroleerd. Voor je de festivalweide op kunt gaan, zul je eerst door een metaaldetectie-poort moeten, en je zult verzocht worden om je tas of rugzak te openen en de inhoud ervan te tonen. Mogen we je medewerking vragen door op eenvoudig verzoek van de medewerkers je tas of rugzak te openen en de inhoud ervan te laten zien?

Er wordt een fastlane voorzien voor festivalgangers die zonder tas of rugzak het festival bezoeken om het aanschuiven sneller te laten verlopen. Tip: Kom licht gepakt naar het festival. Breng geen overbodige spullen mee. Je spullen kun je steeds veilig opbergen in de kluisjes die aanwezig zijn aan de hoofdingang of in de Metal Boulevard.

Hier vind je een overzicht van wat wordt toegelaten op de festivalweide.

Ook voor de CAMPING is, eveneens na overleg, een aantal extra maatregelen uitgewerkt door de organisatie van Graspop Metal Meeting en de gemeente Dessel. Die maatregelen kun je hier raadplegen.

Alles wordt in het werk gesteld om de bijkomende controles zo vlot mogelijk te laten verlopen opdat je ten volle van een geweldig festival kunt genieten. Nu al danken we je voor je begrip en voor je spontane medewerking bij de controles.Twisted2013

REIS WIJS

Wie met de TREIN komt, reist tot het station in Mol (op 8km van het festival). Er rijden gratis pendelbussen tussen het station Mol en het festival. Voor slechts 10 euro kan je een e-treinbiljet met bestemming Mol aan kopen. Dat biljet omvat de treinreis heen-en-terug in 2de klas vanaf eender welk Belgisch station naar het station MOL. Je kan de datum van de heen- en van de terugreis kiezen binnen de periode van donderdag 16 t.e.m. maandag 20 juni 2016. Meer info op detrein.be/graspop.

Kom je met de AUTO of MOTO? Hou dan rekening met de verkeersdrukte rond Dessel op donderdag 16 juni! In de omgeving van Graspop zijn een aantal straten afgesloten voor verkeer. Vertrouw NIET op je GPS maar volg de borden en aankondigingen ‘Festival Dessel’. De parkings liggen op wandelafstand van het festival. Zorg ook dat je auto vol zit. Minder auto’s = minder files = meer tijd om te feesten. Bovendien is carpoolen gezelliger en goedkoper! Of laat je afzetten (ook door een taxi) aan de Kiss & Ride op de Markt in Dessel (GPS: Markt, Dessel). Dit is ook de plaats waar je kan afspreken om opgehaald te worden. Met de gratis Kiss & Ride-shuttle bereik je het festivalterrein.

Meer info over hoe naar het festival reizen, kan je hier nalezen.

App2016#GMM16 APP

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rond Graspop Metal Meeting via de app presented by Proximus! Met deze app haal je het laatste nieuws over het festival binnen. Download de app helemaal gratis in de App Store (iOS) en Google Play (Android).Al gedownload? Vergeet dan niet om af en toe te updaten.

GOED OM TE WETEN

  • Weer of geen weer. Een echte metalhead laat zich niet kennen. Toch raden we aan om je voor te bereiden op regenweer. Vergeet dus zeker niet op je regenjas en/of regenlaarzen in te pakken.
  • Het festival echt beleven kan enkel en alleen op de Desselse weide, maar wie er niet bij kan zijn, kan Graspop Metal Meeting toch op de voet volgen via de livestream op www.graspop.be, met dank aan Proximus.
  • Ook Graspop Metal Meeting volgt het EK Voetbal. De match van onze Rode Duivels tegen Ierland kan je op zaterdag volgen op groot scherm.
  • Dankzij Proximus kan je dit jaar je GSM opladen met een oplaadstick die te verkrijgen is aan de Plug & Go stand, of gratis aan één van de oplaadpalen verspreid over het terrein.
  • Een gratis wifi-zone vind je aan het overdekte terras op de festivalweide en aan de restauranttent in de Metal Plaza.
  • Ook dit jaar is de enige echte old-skool festivalgids terug beschikbaar met heel wat nuttige informatie: openingsuren, programmatie, grondplan, bandinformatie, … De festivalgids is beschikbaar aan de infostand, merchandise stand en de kiosken.
  • Tickets zijn te koop aan de kassa, zolang de voorraad strekt. Combi-tickets kosten dan 210 euro en dagtickets 105 euro. Dagtickets zijn pas beschikbaar op de dag zelf (vanaf 8 uur).
  • Alle festivalgangers met een combiticket op zak hebben op donderdag 16 juni toegang tot het festival. Festivalgangers met een dagticket hebben enkel toegang op de dag waarvoor hun ticket geldig is vanaf 08 uur, meer bepaald op vrijdag, zaterdag of zondag. Er worden geen dagtickets verkocht voor donderdag 16 juni.
  • In de campingwinkel kan je een tent, luchtmatras en slaapzak kopen, en ook wat kookgerief, toiletartikelen of droge voeding. Je luchtmatras kan je laten opblazen in het opblaaspunt naast de campingwinkel. Trouwens, geen zin om al je kampeerspullen naar Dessel te verslepen? Bestel nu al je tent en zo op www.tentenzo.be. Zij zorgen dat je bestelling klaarstaat wanneer je op de camping arriveert.

TICKETINFO

Festivaltickets (combi en dag) zijn nog steeds verkrijgbaar via ticketmaster.be of proximusgoformusic.be. Meer info over de ticketverkoop vind je op graspop.be/tickets

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: gmm Graspop graspop metal meeting | permalink

Artikel delen: