Wereldpremière Luciferian Light Orchestra op FemME

Het eerste optreden project Therion frontman in Eindhoven. FemME, het Female Metal Event dat gehouden wordt op 16 en 17 oktober 2015 in de Effenaar, heeft daarmee een nieuwe wereldpremière te pakken. Luciferian Light Orchestra is het project van Christofer Johnsson, de frontman van de Zweedse formatie Therion, welke ook op FemME te zien is. Luciferian Light Orchestra bracht op 30 april zijn titelloze debuut uit. Dit album grijpt met zijn invloeden uit de rock van de jaren 70 en 80 terug naar de oorsprong van Therion.

In een interview in Aardschok geeft Johnsson aan dat hij kieskeurig is voor optredens van LLO en dat hij plaatsen zoekt “met een publiek dat openstaat voor Luciferian Light Orchestra”. FemME is daarom extra verheugd dat hij FemME kiest voor de wereldpremière.

Eerder kondigde FeMME de première aan van de film ‘Soaring Highs And Brutal Lows: The Voices of Women in Metal’ van regisseur Mark Harwood. Deze film is op 15 oktober te zien in Zien Service Bioscoop in Eindhoven. De film wordt gecombineerd met een eenmalige akoestische set van Stream Of Passion met gastvocaliste Anneke van Giersbergen.

Door de uitbreiding van de line-up op het Large Podium is er ook een extra plaats in de kleine zaal. Scarlet Stories dat recent het mini-album ‘Resurrection’ uitbracht, vult deze plek in. De muziek is verrassend, aantrekkelijk en soms melancholisch, geïnspireerd door donkere verhalen met invloeden van prog en metal. Hierdoor gaat de zaal op zaterdag een uur eerder open (12:00 uur) en begint de fashionshow ‘Back to ROOTS’ van Ingeborg Steenhorst om 12:30. De toegangsprijzen worden niet aangepast.

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: anneke van giersbergen Effenaar femme metal event festival ingeborg steenhorst stream of passion therion | permalink

Artikel delen: