Eerste namen voor Jera On Air 2016

Na de succesvolle editie van 2015 gunde de organisatie van Jera On Air zichzelf niet heel veel tijd om te genieten van een geslaagd festival. Nee, het vizier werd al snel weer gericht op 2016, wanneer op 24 en 25 juni het Noord-Limburgse Ysselsteyn weer volledig in het teken zal staan van het grootste alternatieve festival van Nederland.  Door het snelle schakelen van de vrijwilligers achter het festival kunnen nu, eind november, de eerste bands die op het festival zullen spelen gedeeld worden met het publiek. En dat zijn niet de minste.

Niemand minder dan The Amity Affliction, August Burns RedMunicipal WasteDeez NutsBeartoothTurnstile en Neck Deep zullen op 24 en 25 juni op de podia van de Ysselsteynse festivalweide staan.

Met The Amity Affliction keert er een oude bekende terug op Jera On Air. De Australiërs waren in 2014 al een graag geziene gast met hun aanstekelijke post-hardcore, maar sindsdien is de roem en faam van deze band alleen maar groter geworden. Ze tourden tot afgelopen week niet voor niets als headliner van de Never Say Die tour door Europa.

https://www.youtube.com/watch?v=C4URaV1i14A

Ook Municipal Waste is een vaste klant op vele festivals en clubshows van over de hele wereld. De Amerikanen onder leiding van zanger Tony Foresta staan alweer bijna vijftien jaar aan de top van hun genre. Waarom? Dat lieten ze al meerdere keren zien bij het Eindhovense Dynamo, en dat zal op Jera On Air niet anders zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=BtJ7hV5IbLs

In 2003 werd in de kelder van middelbare scholier JB Brubaker een bandje opgericht. In de Amerikaase staat Pensylvania zag August Burns Red het levenslicht. De rest is inmiddels geschiedenis. Twaalf jaar, honderden optredens, acht albums en tientallen miljoenen views op Youtube verder zijn de middelbare scholieren van toen inmiddels volwassen mannen die niets liever doen dan het maken van muziek. En hoe. Keiharde metalcore en gegarandeerde moshpits eind juni in Ysselsteyn op Jera On Air.

https://www.youtube.com/watch?v=ngNJGkcpdgk

Op de website van het festival is uitgebreide informatie te vinden over alle zeven bands die inmiddels bekendgemaakt zijn. Ook de gelimiteerde kaartverkoop voor de echte vroege vogels is vandaag begonnen. Een beperkt aantal kaarten is tegen gereduceerde prijzen nu al te bestellen via de website www.jeraonair.nl.

Categorieën: special Large Popmerchandising

Artikel delen: