Halloween Freakshow

Het staat voor de ingang van een vervallen theater. Een scheefgezakt bord met bladderende verf. In onhandige hanepoten staat er: 'Kom binnen!' Binnen is er geen teken van leven. Flarden van gordijnen bewegen achter de ingegooide ramen. Na het vallen van het duister schijnt er een flakkerende gloed naar buiten. Haastige schimmen bewegen achter de ramen en in de schemerige lobby. Van binnen klinkt gestommel en hees gefluister. De vlekken op de muur boven de kassa nemen langzaam vorm aan. Het lijkt of de letters er al tientallen jaren staan: Halloween Freakshow.

Alles bekijken
Maestro Cannabale Maestro Cannabale

Maestro Cannabale

De directeur

Cannabale groeide op als de straatjongen Tom in een arme Londense wijk in 1870. Hij verwierf aanzien als succesvolle zakkenroller en jeugdbendeleider. Tijdens zijn criminele carrière raakte hij bevriend met een medium. Maar om onbekende reden riep ze op een dag een vloek over hem uit waardoor hij onsterfelijk werd. Doelloos sleet Cannabale zijn jaren totdat hij eindelijk iets ontdekte dat hem bevrediging gaf... Maar de verdwijningen van zijn metgezellen bleven niet opopgemerkt. Hij nam een nieuwe exotische naam aan en kocht een wagen die de basis zou worden voor zijn rondreizende theater - een perfecte bron van nieuwe slachtoffers.

Naar personage
Mistress Night Mistress Night

Mistress Night

Het medium

Het medium Mistress Night, verantwoordelijk voor het lot van Cannabale, heeft na hemzelf de leiding over de Freakshow. Over haar verleden is niets bekend en er is niemand die ernaar durft te vragen. Sommigen geloven dat ze de Steen der Wijzen heeft gevonden of de duivel persoonlijk heeft ontmoet. Uit verveling sloot ze zich ondanks zijn aanvankelijke protest aan bij het theater van Cannabale. Na verschillende eeuwen is hij nog steeds kwaad over de vloek, maar de reden voor hun ruzie blijft haar geheim. Nu verbluft ze bezoekers met duistere voorspellingen van hun toekomst die soms sneller uitkomen dan verwacht.

Naar personage
Blackwise & Queenie Blackwise & Queenie Blackwise & Queenie

Blackwise & Queenie

De Clown & De nar

Ooit was hij een gewone clown, maar dat was in een ver verleden. Het circus waar Blackwise optrad werd verwoest door een storm en hij was de enige overlevende. In plaats van vrolijk gekleurde kleding en schmink, draagt hij alleen nog maar sombere rouwkleuren. Zijn reutelende stem is nauwelijks verstaanbaar en zijn adem stinkt als een riool. Iedere glimlach verstart bij zijn aanblik en nerveuze lachjes maken al snel plaats voor angstkreten.

Queenie was altijd gefascineerd door de bizarre optredens van de clown. De voormalige sportvrouw zag meteen wat er in het circus ontbrak: een tweede clown. Cannabale liet haar auditie doen. Na haar eerste optreden verliet slechts de helft van het publiek de zaal. Volgens de macabere directeur een doorslaand succes. Niemand vroeg zijn geld terug en zijn vriezer was altijd gevuld.

Naar personages
Nick Nick

Nick

De vampier

Iedereen die zich ooit heeft afgevraagd wat er gebeurt met tieners die door vampieren worden gebeten, kan hier het antwoord vinden. Tijdens zijn wilde tienerjaren werd de goth Nick per ongeluk gebeten door een dronken vampier. Sindsdien kampt hij met een overslaande stem, stemmingswisselingen en vreemde vragen bij ieder tandartsbezoek. Nick heeft ieder week een nieuwe vreemde hobby en zelden lange relaties. Met weinig enthousisme vervult hij zijn dubbele rol in Cannebales theater: kaartjesverkoper en helderziende. Hij is net begonnen aan een dieet voor veganistische vampieren en drinkt dagelijks liters bietensap.

Naar personage
Daisy & Rosie Daisy & Rosie

Daisy & Rosie

De tweeling

Door zijn reizende bestaan had Cannabale al veel uitzonderlijke mensen leren kennen. Toen hij Daisy en Rosie ontmoette, wist hij meteen dat ze perfect in zijn ensemble zouden passen. Helaas weigert de koppige tweeling om het podium op te gaan. In plaats daarvan proberen ze cusiositeiten en prullaria te slijten aan het publiek met hun dienblad dat ze regelmatig door de zaal laten vliegen met hun telekinetische gaven. Die gebruiken ze trouwens ook om te stelen van het publiek.

Naar personages
Barr Barr, Tilia & Sam Barr Barr, Tilia & Sam Barr Barr, Tilia & Sam

Barr Barr, Tilia & Sam

DE BAND

Muziek uit een andere dimensie klinkt van weerszijden van het podium. Het is de perfecte begeleiding bij de groteske acts, maar het doet ook nog iets anders... Helaas kun je nu je gedachten even niet goed ordenen nu de muziek je oren binnendringt als een voortkruipende nevel... Hij is niet alleen bovenmenselijk sterk, maar deze kerel (of dit beest) - niemand weet precies wat hij is - heeft betere beats dan wie of wat dan ook. Cannabale ontmoette hem tijdens een reis door IJsland. Zijn naam dankt hij aan zijn onverstaanbare gebrom.

In plaats van slangen bezweert Tilia het publiek. Cannabale vond haar tijdens een zoektocht naar angstaanjagende reptielen en heeft nog steeds geen spijt van zijn aanwinst. Helaas loopt de energierekening door haar flink op en moet ze constant in de schijnwerpers staan. Tijdens een optreden van haar band was Sam zo stomdonken dat ze zich per ongeluk electrocuteerde met een van de versterkers. Toch lijkt haar gitaalspel niet onder haar dood te hebben geleden - ze rockt als nooit tevoren!

Naar personage
Bertha Bertha

Bertha

De beauty met de baard

Bertha werd het zoveelste slachtoffer van de vreemde buien van Mistress Night. Als een van de toeschouwers trok de knappe Betha veel bewonderende blikken en de jaloerse heks besloot haar te straffen met twee vloeken. Sindsdien is haar kin bedekt met een woeste baard en bovendien kan ze zich niets meer herinneren van haar leven vóór de Freakshow. Maar haar ontdeugende persoonlijkheid hebben de vloeken niet kunnen uitwissen: ze vermaakt het publiek constant met haar vlijmscherpe en ongepaste humor.

Naar personage
The Phantom

Het einde

"Je loopt verder door de duistere gang. Door de schimmelige muren klinkt gegil afgewisseld met oorverdovende muziek. Ben je dapper genoeg om het gordijn opzij te schuiven? Glip de kleedkamer van de freaks binnen en kleed je in hun angstaanjagend mooie outfits!"

TERUG NAAR HET OVERZICHT