FemME - Female Metal Event 2015 Extra

FemME – Female Metal Event op 16 en 17 oktober 2015 is uitgebreid met een aantal extra’s. Zo zijn er een aantal Club Tours aan het programma toegevoegd en nog belangrijker een bijzonder en unieke event op donderdag 15 oktober 2015.

Het gebeuren op 15 oktober zal plaatsvinden in de Zien Service Bioscoop in Eindhoven. Daar zal de première zijn van de film “SOARING HIGHS AND BRUTAL LOWS: The Voices of Women in Metal” van regisseur Mark Harwood. Het is een documentaire (interviews afgewisseld met concert en andere fragmenten) die inzicht geeft in de dromen, de strijd de en inspanningen die diverse female metal vocalisten hebben (gehad) en die hen hebben gevormd. In de film komen toppers als  Alissa White-Gluz, Anneke Van Giersbergen, Charlotte Wessels ( Delain), DORO, Floor Jansen (Nightwish), Kobra Paige, Marcela Bovio (Stream of Passion) en Simone Simons (Epica) aan het woord.

https://www.youtube.com/watch?v=imno9PYi4Lo

Het blijft niet bij kijken naar een film alleen. Na afloop is er een uitgebreide unieke akoestische set van STREAM OF PASSION. Als gastvocaliste zal ook ANNEKE VAN GIERSBERGEN te horen zijn. Zowel Marcela en Anneke zijn op zaterdag ook op het FemME Festival te beluisteren met Stream of Passion en The Gentle Storm.

Als opwarmertje voor het grote festival zijn er ook een aantal Club Tours gepland. Hier zijn bands die spelen op FemME Festival een de trekkers. De line-up wordt compleet gemaakt met bands die de moeite waard zijn om ontdekt te worden.

Het volledige Club Tour Programma:

30 mei 2015 – Tuchthuis (Eindhoven): Shireen + LOVELORN DOLLS (BE) + Elyose (FR) 12 september 2015 – JC TODO (Best): Paper Doll Decay + Elvellon (DU) + AEVERIUM (DU) 13 november 2015 – Tuchthuis (Eindhoven): LA VENTURA (FemME 2014) + KINGFISHER SKY + Sleeping Romance (IT).

Daarnaast zal een teaser voor FemME te zien zijn op Uitmarkt Eindhoven, op 5 september in het Tuchthuis. Er zijn voor dit gebeuren op geen band beschikbaar die op FemME speelt maar met SEVENTH SIN is een waardige vertegenwoordiger gevonden.

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Artikel delen: