Details

https://www.large.nl/p/aenima/405868St.html
Artikelnr. 405868St
€ 16,99 € 11,99
Je bespaart 29% / € 5,00 Prijzen incl. BTW
exclusief verpakkings- en verzendkosten

Variations

Add to cart options

Product Actions

Uit voorraad leverbaar

Bezorging pakket circa 26 april 2019 - 27 april 2019

Product Actions

Artikelnr. 405868
Sexe Unisex
Muziekgenre Alternative/Indie
Exclusief Nee
Mediaformaat 1-3 CD
Artikelonderwerp Bands
Band Tool
Producttype CD
Releasedatum 27-09-96
Hoewel Tool wellicht behoort tot je favoriete bands, is ze niet toegankelijk voor iedereen en het album studioalbum "Aenima" klinkt duister en melancholisch. Een absolute must voor iedere liefhebber van de band!
CD 1
1. Stinkfist 2. Eulogy 3. H. 4. Useful Idiot 5. Forty Six & 2 6. Message To Harry Manback 7. Hooker With A Penis 8. Intermission 9. Jimmy 10. Die Eier von Satan 11. Pushit 12. Cesaro Summability 13. Aenima 14. (-) Ions 15. Third Eye
Large crew

Tool is nog steeds een ondergewaardeerde band. Nu presenteren zij zich met Aenima, een 77 minuten durende album dat nu al gerekend kan worden tot het beste wat Tool tot nu toe heeft voortgebracht. Tool is intens dreigend, soms ook zelfs beangstigend. De productie is ook niet misselijk, wat natuurlijk te verwachten valt met Dave Bottrill als producer.

1
1
0
0
0

Geef ons je mening over 'Aenima'.

1 tot 2 van 2
Sorteren op Datum Behulpzaam
Je profielfoto

Steve V.

187 Recensies

Gepost op: 27 februari 2013

De ultieme Tool CD

Nooit zal Tool nog zoiets inspirerends, verbluffends, unieks en vernieuwends maken als dit. Want geef toe: was 10,000 Days niet een beetje Lateralus 2? Deze schijf is een statement op zich, waarbij alles perfect in elkaar past en je zowel technisch, muzikaal, vocaal als lyrisch achterover valt. Je hebt de zwaardere songs zoals Stinkfist, Aenima, Forty Six & 2, Hooker with a Penis, ... die er staan als een huis en echt blazen en aan de andere kant heb je dan ook de meer "zweverige" songs zoals Pushit, Third Eye en Jimmy. Maar dan nog, dit is een album zoals het moét zijn: afwisselend en gewoonweg lekker lang. Met z'n bijna 78 minuten is dit een ongezien meesterwerk.

2 van de 2 mensen vonden deze recensie nuttig.

Je profielfoto

Jeroen G.

218 Recensies

Gepost op: 7 juli 2011

niet aflatende energie

De zanger van de band uit LA is tevens op dit album op dreef. Bij deze -overigens behoorlijk populaire versie uit ik geloof 1998 - zijn de teksten nog immer vervelend en beangistegend ivm het einde van het leven, occultisme en hevige liefde/erotiek....Stinkfist (de 1e song) zorgt voor een snerpende opening van de cd , en is een bescheiden hit geweest. In de VS is de benadering van de cd iets anders dan daarbuiten, vanwege in beginsel de explicit lyrics sticker... Men doet geen poging om de teksten iets meer mainstream te maken, want zelfs de experimentele songs (in Die Eier von Satan ...wordt een "kook-boek" voorgelezen...) zijn een voortzetting van macabere praktijken. De songs zijn vaak lang van duur en met een verbluffend ritme. Volgens mij is er hier geen gast-bijdrage qua zang ....voor bv drie minuten zou dat de intense titel-song iets extras geven... Maar, wat ik probeer te zeggen is dat deze cd lijkt op Lateralus en 10000 days met als extra hardere teksten...Men zou dus kunnen zeggen dat dit de ultieme new metal is voor meer dan 70% van de cd... Neen, zelfs Das Ich, Atrocity hanteren niet dergelijke energieke tempi... En oh ja, de band gebruikt veel (modieuze) sythesizer-effecten gelijkend op het geluid van een vlieg of wood-block (zie bv ook de razende 2e song).

Heeft deze recensie je geholpen?