Meer product informatie

Variations

Uit voorraad leverbaar

Bezorging pakket circa 21 april 2021 - 22 april 2021

Delen

OEKO-TEX ® Standard 100

Als een textielartikel een STANDARD 100-label krijgt, kun je er zeker van zijn dat alle componenten van het artikel, inclusief alle draden, knopen en andere accessoires zijn gecontroleerd op schadelijke stoffen en het artikel is daarom volledig veilig voor gebruik. De testen worden uitgevoerd door onze onafhankelijke OEKO-TEX® instituten, gebaseerd op onze uitgebreide OEKO-TEX® criteria. De testprocedure houdt rekening met tal van gereguleerde en niet-gereguleerde stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de mens. De door de STANDARD 100 vastgestelde waardegrenzen gaan vaak verder dan de nationale en internationale eisen.

EMP Organic Cotton

De certificering van biologisch katoen garandeert de ecologische teelt van de vezel. Biologisch katoen is geproduceert en geoogst volgens de richtlijnen van biologische landbouw. Het gebruik van genetisch gemodificeerde zaden is verboden. In tegenstelling tot de conventionele katoenteelt is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen verboden. Om de natuurlijke bodemvruchtbaarheid te behouden en te verbeteren wordt gebruik gemaakt van mest en compost. Om insecten weg te houden, worden er andere planten bij geplant. Zo worden er bijvoorbeeld zonnebloemen rond de katoenvelden in West-Afrika geplant. Deze trekken ongedierte aan zoals de katoenkever en voorkomen zo besmetting van de katoenplanten. Daarnaast beoefenen de boeren de vruchtwisseling. Dit betekent dat katoen wordt geteeld in afwisseling met andere gewassen zoals tomaten of paprika's, enz. Dit dient ook voor de verzorging van de bodem en voorkomt de verspreiding van plagen en ziekten.

Artikelbeschrijving

Girls shirt van Full Volume by EMP:

- print op de voorkant
- comfortabele jersey van katoen
- korte mouwen
- ronde halslijn

Het zwarte girls shirt "Dare to Be Different" is exclusief verkrijgbaar van Full Volume by EMP en gemaakt van comfortabele jersey van katoen, waardoor het kledingstuk ontzettend lekker zit. Het shirt heeft een ronde halslijn en korte mouwen, en trekt de aandacht met de schitterende, ietwat duistere print van een schedel met rozen en een sleutel op de voorkant.

Algemeen

Artikelnr. 446297
Kleur zwart
Brand Gothicana by EMP
Exclusief Ja
Patroon Bloemerig, Schedels
Buitenmateriaal 100% katoen (organisch katoen)
Pasvorm/Tops Regular
Artikelonderwerp Basics
Verzorgingsinstructies Machinewasbaar
Producttype T-shirt
Releasedatum 11-10-2019
Geslacht Vrouwen