Amsterdam Metalfest 2013

Amsterdam Metalfest is een initiatief van een aantal bands uit Amsterdam. Het werd ook wel de ‘comeback’ van de Amsterdamse scene genoemd. 7 bands zullen hun kunsten vertonen in de grote zaal dus bereid je voor op een avond snoeiharde gevarieerde bands van eigen bodem. De line-up: The New Dominion

is een moderne deathmetalband afkomstig uit Tilburg. Techniek, chirurgische precisie, groove en lompheid staan centraal en worden feilloos met elkaar gecombineerd tot een unieke melange. Live vertaalt dit zich in een zinderende vortex van strakheid en aggressie. You will not be the same!

Red Eyes

een eigenzinnige metalband uit Amsterdam. Vorig jaar brachten ze hun debuut album “Obey The Beast” uit in een uitverkochte Paradiso. Sindsdien zijn ze veel aan het touren en hebben bijvoorbeeld in het voorprogramma van Wednesday 13 gestaan in de Tivoli. Momenteel zijn ze bezig met de pre-productie van het 2e album wat begin 2014 moet uitkomen.

Illucinoma

combineert elementen van de hedendaagse technische metal. Met een mix van; polyritmes, gebroken muzikale kaders, agressieve vocalen en hier en daar een vleugje melodie, zetten de heren een karakteristiek geluid neer die ieder live erg zal waarderen.

Akrasial

verrees in de winter van 2012 uit de as van de band Gargantuan. In de huidge formatie produceren ze rauw, edgy en niet in de laatste plaats bruut geluid; Metal of Impending Doom, Infernal Black and Certain Death.

State Of Negation

garandeerd een keiharde nacht van metal, met een mix van harmonische melodieën en zware riffs zal je wel moeten moshen en headbangen. Met een nieuwe EP begin dit jaar uit gebracht en de volgende al snel op weg zal State je alles bezorgen wat je in een metal nacht zoekt.

Rival Raptor

Veel rock- en metalbands lijken soms te vergeten dat muziek vooral ook leuk moet zijn. Over het nieuwe Rival Raptor kan hetzelfde gelukkig niet gezegd worden. Dit is een band die de tofste elementen van pop, rock, punk en metal weet te pakken, en daar nummers mee maakt waar je wel los van móét gaan. (Pro-tip: neem je vriendin niet mee naar hun gig, want die raak je geheid kwijt.)

Memento Mori

Is een half Amsterdamse, half Braziliaanse Progressieve Deathcore band die de zware vormen van metal interessant maken. Met snelle originele drumpartijen,gitaren met 8 snaren en een frontman waar de energie vanaf spat is het een genot om te zien, met dan toch nog die heftige ruggengraat van Deathcore met strakke breakdowns en fantastische vocals is Memento Mori een perfect voorbeeld van vernieuwde deathcore!!

Amsterdam Metalfest 2013

Line-up:  The New Dominion, Red Eyes, llucinoma, Akrasial, State of Negation, Memento Mori, Rival Raptor

Tijden: 18.00 - 00.00 uur Prijs:  deur € 12,50 / presale €7,50 Extra: Een combinatie van metalbands met ieder een eigen unieke stijl

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: 2013 Akrasial Amsterdam illucinoma Large memento mori metalfest red eyes rival raptop state of negation the new dominion | permalink

Artikel delen: