Daan van der Linden Nederlands kampioen SKATEBOARDEN 2013

Daan van der Linden - Overcrook

  De 11e editie van het NK Skateboarden is gewonnen door Daan van der Linden uit Veldhoven. De 17 jarige skateboarder won met een arsenaal aan creatieve trucs in het uitdagende skatepark Ladybird in Tilburg.

Daan van der Linden won de wedstrijd met technisch hoogstaande trucs zoals een boneless to wallride, een millerflip en een switch bluntslide op de rail. Van de vijf finalisten wist hij de jury te overtuigen met zijn eindeloze runs en keer op keer het publiek gek te maken van enthousiasme. Met deze overwinning heeft hij na eerder dit jaar ook het NK miniramp te winnen beide nationale titels op zijn naam gezet.

De jury had het dit jaar erg moeilijk met de beslissing tussen de eerste en de tweede plaats. Douwe Macaré uit Vierakker is hierdoor net als vorig jaar op de tweede plek geëindigd. De 21 jarige Douwe had letterlijk de grootste truc van de finale door van een hoogte van 3 meter een kickflip naar de vloer van het parcours te landen. Ondanks gigantische prestatie van Douwe bleek Daan net iets meer in huis te hebben. Het bleef voor het publiek en de rijders tot aan de prijsuitreiking spannend wie dit jaar de titelhouder zou worden.

Woody Hoogendijk (21) uit Rijswijk was de nummer 3 op het podiumblok. Deze wedstrijdveteraan deed een heleboel fliptrucs waaronder een ongelofelijke dubbelflip over de gap.

De 11e editie van het NK skateboarden begon vrijdag met de trainingsdag voor de deelnemers. Op zaterdag waren de kwalificaties, waarbij 20 man een plek kon bemachtigen in de kwartfinale op zondag. De beste 10 van het NK 2012 waren voor deze kwartfinale al gekwalificeerd. Zaterdagavond was in Hall of Fame (waarin Ladybird Skatepark gevestigd is) de ‘NK ontspoor party’ met bands en DJ’s waarbij de Nederlandse skateboardscene en het publiek zich tot in de vroege uurtjes goed hebben vermaakt.

Ondanks dat er goed gefeest is was de finaledag een groot spektakel. Het publiek zat  opeengepakt vanwege de grote belangstelling en velen van hen zullen maandag geen stem meer hebben door het toejuichen van de helden, die skateboarden hebben laten zien van een ongekend hoog niveau.

Het Nederlands Kampioenschap Skateboarden werd mogelijk gemaakt door Hall of Fame Tilburg, Skatepark Ladybird in Tilburg en Skateboard Federatie Nederland.

www.hall-fame.nl www.ladybirdskatepark.nl/ www.skateboardfederatie.nl

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: 2013 daan der linden douwe marcare kampioen ladybird Large nk popmerchandising skateboarden skatepark Tilburg woody hoogendijk | permalink

Artikel delen: