Geen vergunning voor Rommelrock 2013

Zoals iedereen intussen wel via de media vernomen heeft, is de toestand in de regio Maasmechelen behoorlijk gespannen. Zo ook werden wij heden gecontacteerd door de media , dat de burgemeester Terwingen aan de media meegedeeld heeft dat Rommelrock een verboden evenement is in Maasmechelen en niet doorgaat.

Sommige locale burgemeesters hebben het niet zo begrepen op motorclubs, en hierdoor vinden enkele burgemeesters het nodig om de zaak op de spits te drijven. In crisistijd worden kapitalen uitgetrokken om met enorm machtsvertoon de spierballen te rollen, op kosten van de belastingbetaler. Concerten en festivals met popmuziek kunnen gewoon doorgang vinden, maar Rock en Metal concerten krijgen geen vergunningen meer van de gemeentebesturen.

Dit is een regelrechte vorm van discriminatie, want uitgerekend de muzieksoorten die de veiligste concerten kennen, worden nu verboden. Concerten als Rommelrock worden trouwens VOLLEDIG bekostigd door de organisatie, waardoor hier GEEN enkele cent belastinggeld voor hoeft te worden betaald.

Actuele stand van zaken: - Rommelrock heeft tot nu toe nog steeds geen vergunning om door te gaan in Maasmechelen. - de burgemeester van Maasmechelen (Raf Terwingen) heeft blijkbaar geen zin om een eerder gemaakte mondelinge belofte na te komen ! - Twee buurgemeenten van Maasmechelen toonden interesse om Rommelrock onderdak te bieden. De aanvraag tot vergunning loopt momenteel in die gemeenten, maar heel de heisa in Maasmechelen maakt ook deze gemeentebesturen onzeker. - Personen die de naam Rommelrock noemden in krantenartikels die betrekking hadden op het misdaadmilieu, hebben een aanklacht wegens laster en eerroof gekregen. .

Intussen maakt de burgemeester in kwestie reclame maakte op zijn eigen FB voor een lokaal popfestival, dat WEL doorgang kon vinden, terwijl Rommelrock na jaren probleemloos gewerkt te hebben, de veiligheid in het gedrang zou brengen ? Festivals die de burgemeester leuk vind mogen doorgaan in Maasmechelen, terwijl voor andere festivals de situatie te gevaarlijk is ! En wij maar denken dat een burgemeester er is voor ALLE inwoners.....

Festivals waar de voorbije jaren vechtpartijen waren kunnen probleemloos blijven.... Rommelrock kende nooit zulke toestanden, maar Rommelrock moet wel weg uit Maasmechelen. Momenteel zoekt Rommelrock naar een uitweg uit deze impasse.

Wij hadden jullie graag deze onduidelijkheid bespaard, maar wij zijn helaas ongewild een speelbal geworden van de lokale politiek.

Fier op Maasmechelen , men kan / wil de veiligheid niet meer garanderen voor evenementen die geen binding hebben met het Gemeentebestuur. De grootste werkeloosheid heerst hier in Maasmechelen , welk internationaal bedrijf wil zich hier nog vestigen terwijl de veiligheid niet gegarandeerd kan worden?!

Intussen hebben zich enkele organisaties , ook uit het buitenland , uit het metal-gebeuren , zich aangeboden om ons ter steun en hulp bij te staan op zoek naar een locatie om Rommelrock in een ontspannen sfeer te laten doorgaan. Ook Uw steun , beste metalhead , festivalbezoeker , muziekliefhebber , muzikant , ...... is van harte nodig om ons te verzetten tegen dit relaas.

Stuur ons een e-mail naar: info@rommelrock.be met Uw voor- en achternaam en e-mailadres en met de vermelding: "Metal forever , Rommelrock forever ! "
De 7de editie Rommelrock gaat door op 16+17 augustus 2013 . Voor meer informatie ga naar Rommelrock 2013

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: 2013 geen gemeente large popmerchandising maasmechelen rommelrock vergunning | permalink

Artikel delen: