Blue Grass Boogiemen toegevoegd aan line-up Johnny Cash Memorial Show

De Utrechtse band Blue Grass Boogiemen speelt vrijdag 13 september op de Johnny Cash Memorial Show in het Klokgebouw in Eindhoven. Daarmee en in combinatie met de eerder aangekondigde acts Union Avenue uit Schotland, het Nijmeegse Dolly I Beg Your Pardon en hoofdprogramma en organisatoren Def Americans krijgt het jaarlijkse muzikale eerbetoon aan Johnny Cash een avondvullend karakter. Aanleiding voor deze speciale editie van de Johnny Cash Memorial Show is het gegeven dat het in 2013 tien jaar geleden is dat de wereldberoemde countryzanger is overleden. Tickets voor deze avond kosten € 20,- per stuk. Het Klokgebouw gaat open om 19.00 uur, het programma met live muziek begint om 19.45 en duurt tot 00.30 uur. Daarvoor, daarna en tussen de acts draait DJ Hans d’Olivat toepasselijke plaatjes.

Jaarlijks wordt omstreeks 12 september, de sterfdag van Johnny Cash, door de Def Americans de grootste countryzanger aller tijden geëerd met een Memorial Show. Na vijf eerdere en zonder uitzondering uitverkochte edities van de Johnny Cash Memorial Show in Dynamo en de grote zaal van de Effenaar vindt de show dit jaar voor het eerst plaats in het Klokgebouw, op exact tien jaar en één dag na het overlijden van Johnny Cash. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website en facebook van de band en bij alle Primera winkels.

Tijdschema Johnny Cash Memorial Show 19.00    zaal open, DJ Hans d’Olivat 19.45 - 20.00 Dolly I Beg Your Pardon 20.00 - 20.15 DJ Hans d’Olivat 20.15 - 20.45 Blue Grass Boogiemen 21.00 - 23.00 Def Americans 23.00 - 23.15 DJ Hans d'Olivat 23.15 - 00.30 Union Avenue 00.30 - 02.00 DJ Hans d'Olivat ft. Def Americans DJ team   Bluegrass, een muziekstijl die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten aan het einde van de 18e eeuw, wordt sinds 1990 actief beoefend door de Blue Grass Boogiemen. Al jaren staan zij nationaal en internationaal bekend als een van de beste vertolkers van het genre. Niet voor niets is de band door Excelsior getekend, het aanstaande album zal op dit Nederlandse kwaliteitslabel verschijnen. Johnny Cash nam ook standaard een aantal bluegrassliedjes op in zijn show, ongetwijfeld zal een selectie daarvan ook de setlist sieren van Blue Grass Boogiemen deze avond. De Utrechters spelen van 20.15 tot 20.45 uur. Def Americans bandfoto 2013 - credit Madeleine SarsDef Americans is een van de meest geboekte bands van Nederland. Geen enkele andere act weet de karakteristieke sound van Johnny Cash zo authentiek neer te zetten als deze Eindhovenaren. Inmiddels kunnen de heren en dame van Def Americans terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festivalcircuit door heel het land en behoort ook een meer dan geslaagde theatertour inmiddels tot het cv.  De initiatoren en organisatoren van de Johnny Cash Memorial Show vormen het hoofdprogramma deze avond, met een extra lange show met gastmuzikanten, van 21.00 tot 23.00 uur. Union Avenue wil de vintage sound van Johnny Cash levend houden, echter niet met nummers van Johnny Cash. De Schotten spelen werk van andere artiesten, maar uitgevoerd met het herkenbare geluid van Johnny Cash uit zijn beginperiode, toen eerste gitarist Luther Perkins (1928-1968) nog onderdeel uitmaakte van zijn band.

Union Avenue speelt nummers van artiesten uit uiteenlopende genres, van Motörhead tot Lee Hazlewood, die consequent worden voorzien van de sound van Cash uit de jaren vijftig en zestig.  Union Avenue speelt van 23.15 tot 00.30 u, na de show van Def Americans.

De drie vrouwen van Dolly I Beg Your Pardon delen een grote liefde voor Amerikaanse akoestische muziek als bluegrass en country. Als the Carter Sisters maken ze deze avond onderdeel uit van het optreden van de Def Americans. Hierin zullen ze samen met Kim Wolterink, de June Carter van laatstgenoemd gezelschap, een aantal liedjes spelen. Voorafgaand aan de show van Def Americans spelen ze ook nog een kwartier, van 19.45 tot 20.00 u.  

Klik hier voor merchandise van 'The Man In Black'.

Wil je kans maken op gratis VIP area tickets? Klik dan op de onderstaande banner.

Johnny_Cash_Memorial_620x300

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: blue grass boogiemen country def americans dolly i beg your pardon Eindhoven johnny cash Klokgebouw Large live memorial popmerchandising show union avenue | permalink

Artikel delen: