Spellenspektakel 2014

Nu de dagen korter en kouder worden, worden binnen activiteiten weer aantrekkellijker. Tijd voor spelletjes! Bij Large.nl is daarom het toch al gave aanbod onlangs uitgebreid met bordspellen. Ook erg leuk om ideeën op te doen, is het Spellenspektakel wat dit weekend werd georganiseerd. En ik heb dit evenement natuurlijk een bezoekje gebracht voor DumeeGamer.com

Er waren veel spellen te zien en te spelen. Uitgevers als 999 Games en White Goblin Games waren het hele weekend aanwezig om hun spellen te laten zien. 999 Games stelden onder andere de Star Realms en De Legenden van Andor beschikbaar om te bewonderen en te spelen. Deze laatste ging er met de winst vandoor in de categorie Expertspellen van de Nederlandse Spellenprijs. In dit spel werk je in teamverband samen tegen de monsters uit het spel. Je kunt als dwarf, wizard, archer of warrior spelen.

White Goblin Games viel ook in de prijzen bij de Nederlandse Spellenprijs met Qwixx een vlot dobbelspel voor de hele familie. Maar er waren meer spelletjes te spelen bij White Goblin Games. Een echte aanrader vond ik Gubs. Gubs zijn een soort insecten. Je moet er zoveel mogelijk van verzamelen voordat het woord GUB op het speelveld verschijnt. Je kunt Gubs van andere spelers stelen of wegspelen. Ook erg leuk was het spel Crazy Creatures of Dr. Doom. Hierbij moet je zoveel mogelijk kaarten wegspelen door ze op volgorde weg te leggen. Je kunt het spel bemoeilijken voor andere spelers door de volgorde te wijzigen of andere spelers kaarten extra kaarten te geven.

Als je op zoek bent naar een bepaald spel, kun je terecht bij een van de stands van retailers. Soms zitten de spellen nog in het plastic en soms zijn ze al gebruikt. Maar wel altijd compleet en in goede staat. Het kan wel wat tijd in beslag nemen om 'm te vinden tussen al die andere spellen.

Wat is een Spellenspektakel zonder tournooien? Je kon meedoen met Magic:The Gathering, Kruiswoord, Qwixx, Dominion en Het Stenen Tijdperk. En wil je vaker spellen spelen met anderen? Spellenclubs waren ook aanwezig om te vertellen over hun activiteiten. Er is zeker één bij jou in de buurt.

Een dagje Spellenspektakel is zeker de moeite waard. Het is leuk om te zien en te beleven. Het is een leuke dag voor bordspel fans en voor het hele gezin. Er is zelfs gedacht aan een speeltuintje voor de kleintjes. Mij kun je er volgend jaar in ieder geval weer vinden.

Categorieën: special Large Popmerchandising

Tags: INGEZONDEN | permalink

Artikel delen: