Alcatraz Metal Festival

Zondag 12 augustus aanstaande is het Alcatraz Metal Festival aan zijn vijfde editie toe, en dat wordt gevierd met een sterke line-up. De aftrap in de Brielpoort in Deinze wordt om 12u gegeven door Warbringer, waarna Hell, Crimson Glory en Primordial het pad effenen voor het headliners-trio Testament, Iced Earth en Immortal.                               Warbringer (12.00u-12.45u) weet hoe het moet: in plaats van al te lang te teren op het (underground) succes van de eerste plaat ‘War Without End’ uit 2008, blijft de band zich voortdurend in de kijker spelen door indrukwekkende tours en in een razend tempo albums uit te brengen.

Pic: Stefan Schippers

Hell (13.15u-14.15u), een van de meest in het oor én oog springende bands van vorig jaar. ‘Human Remains’ schopte het in de eindejaarslijstjes van zowel Aardschok als Rock Tribune zelfs tot de top drie met beste albums van het jaar.

Crimson Glory (14.45u-15.45u) ontstond al in 1982 en opvallend is het mystieke randje dat de progressieve (US) power metal van de heren kenmerkt. De eerste twee albums zijn regelrechte klassiekers en vooral zanger Midnight maakte zich geliefd bij fans door zijn speciale stem.

Recent nog pakte Primordial (16.15u-17.15u) uit met een verschroeiende show tijdens het Pagan festival in de Antwerpse Trix. Kan het anders met een frontman die de vuisten van werkelijk élke bezoeker de lucht inkrijgt.

Testament (17.45u-19u) is een van de pioniers van de Bay Area Thrash en heeft net het nieuwe album 'Dark Roots of Earth' uit. De band speelt niet zo vaak in België, dus voor liefhebbers van het genre is dit niet te missen.

Pic: Tim Tronckoe

Iced Earth (19.30u-20.45u) heeft een turbulente geschiedenis met meer dan twintig bezettingwissels achter de rug, Vorig jaar vertrok zanger Matt Barlow. Opvolger Stu Block overtuigde echter op de nieuwe cd 'Dystopia'. Of hij ook live zijn mannetje staat, kan de Alcatraz-bezoeker op 12 augustus vaststellen.

Afsluiter Immortal (21.30u-23u) is een van de grote namen uit de black metal-geschiedenis, en staat garant voor een stevige liveshow.

Tickets voor Alcatraz kosten 50 euro in voorverkoop. Snel zijn is de boodschap, want er zijn al veel tickets aan de man gebracht. Meer info en links vind je hier.

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: 2012 Alcatraz Brielpoort Crimson Glory festival Iced Earth Immortal rock tribune Testament | permalink

Artikel delen: