Iron Maiden’s Steve Harris naar Melkweg!

 

Vrijdag 22 maart komt Iron Maiden’s Steve Harris met zijn nieuwe solo project British Lion naar de Amsterdamse Melkweg voor een optreden in de Max. Het is voor het eerst dat de bassist, oprichter en bandleider van één van werelds grootste metal bands aller tijden tijd vrijmaakt om op een volle Europese club tour te gaan met de nieuwe band. De voorverkoop gaat donderdag 17 januari van start.

Steve Harris vertelt het volgende: “Ik ben gek op touren en live shows en ben erg enthousiast om met British Lion te gaan spelen. Het is fantastisch om weer eens de pure levendigheid van de kleinere clubs te ervaren, met de fans recht voor je neus - en ik dat zij het ook kunnen waarderen. Het is schitterend om terug te gaan naar mijn roots en het wordt fantastisch! We gaan langs clubs door heel Europa – een volle club tour, met kleine club shows èn -prijzen. Hot, sweaty & loud! We hebben geen idee hoeveel mensen gaan komen kijken, want het is natuurlijk heel recent en nieuw, dus we hebben voor kleinere zalen gekozen, met tickets zo laag geprijsd als we kunnen”.

“Ik ken de jongens in de band al heel lang en behalve geweldige muzikanten, zijn ze ook goede vrienden. Gelukkig maar, want dit project loopt al enkele jaren. Ze hebben erg geduldig met mij moeten zijn, omdat ik natuurlijk zo druk met Maiden ben dat er weinig tijd is voor andere dingen. Dus het is geweldig om eindelijk de mogelijkheid te hebben om op pad te gaan en deze shows te doen. De reacties op het album waren erg goed en ik denk dat het live geweldig gaat klinken. We zijn van plan veel plezier te hebben op deze tour!”

British Lion’ is Steve’s debuutalbum buiten Iron Maiden en kwam in september uit bij EMI. Naast bassist Steve bestaat de band uit Richard Taylor op zang, David Hawkins op gitaar/toetsen, Grahame Leslie op gitaar en Simon Dawson op drums. Het 10 nummers bevattende album is gemixt door door de vaste Iron Maiden producer Kevin Shirley en warm onthaald door de muziek pers. Terwijl het album duidelijk wordt gekenmerkt door Steve’s onnavolgbare stijl, is het ook erg anders dan Iron Maiden en zal het voor de fans een heel nieuwe ervaring zijn deze nummers voor het eerst live te horen. 

  STEVE HARRIS BRITISH LION

Vrijdag 22 maart, Melkweg Amsterdam (Max)

aanvang: 20.30

tickets à €25.00 + lidm. verkrijgbaar

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: album British Lion Iron Maiden Melkweg Project Steve Harris | permalink

Artikel delen: