Zondag 24 mei in Gebr. de Nobel: Doomsday Celebration

Op zondag 24 mei, eerste pinksterdag, gooit Gebr. de Nobel haar poorten open voor Leids enige Metalfestival: Doomsday Celebration. Pinksteren in Leiden zal nooit meer hetzelfde zijn! Na een eerste editie in het LVC in 2013 trekt men nu alle registers open om er een gitzwarte Metaldag van te maken. Met zo'n tien artiesten in zowel de kleine als de grote zaal presenteert men een festival waar ieder Metal hart sneller van gaat kloppen. Bij Large maak je bovendien kans op 2x2 tickets. De Duitse formatie NAILED TO OBSCURITY heeft met zijn unieke onderhuids-kruipend melodische doom-/death geluid vorig jaar op Wacken Open Air gestaan en zal dit jaar, naast Doomsday Celebration, ook op Summer Breeze onveilig maken. Voor Liefhebbers van PARADISE LOST.

Uit Frankrijk komt de Necro-Black Metal formatie HELL MILITIA om dood en verderf te zaaien in het Leidse. Bekend om hun vuige liveshows en controversiële videoprojecties zal de band vermoedelijk evenveel zieltjes winnen als afstoten.

https://www.youtube.com/watch?v=OdmyHYwgQ80

Voor een stevig portie met Doom- en Black Metal doordrenkte Death Metal moet je bij het deels lokale maar internationaal aansprekende SOULBURN zijn. De band bestaat onder meer uit twee originele leden van de grondleggers van de laaglandse Death Metal, ASPHYX alsmede een lid van LEGION OF THE DAMNED. Hun recente album ‘The Suffocating Darkness’ is uiterst positief in de scene ontvangen en enkele weken terug speelde men nog de grote zaal van het Neurotic Death Fest plat.

Recentelijk uit het ondiep graf getrokken waar de band vanaf 1997 in lag te rotten: voor de betere zwartgeblakerde Thrash Metal ben je bij INQUISITOR aan het juiste adres. Rechtstreeks uit de bible-belt op het podium van De Nobel! Bekend om hun aggressieve en retestrakke geluid en het unieke hysterische gekrijs van zanger Alex is Inquisitor een ervaring die je absoluut niet mag missen.

Eveneens in de laat jaren 90 ontstaan, is het Brabantse HERETIC. Met haar wortels in de Black Metal speelt het viertal, dat recentelijk Jimmy Blitzer van URFAUST op bas toevoegde, vandaag de dag Satanische Metal Punk Sleaze! Optredens van HERETIC zijn een waanzinnige wervelwind en stellen nimmer teleur.

Ook zeker geen jonkies en terug uit de zompige grafvelden is de oude horde FUNERAL WINDS. Voor het eerst sinds jaren weer op eigen bodem met een optreden als headliner op de Black-Stage waarbij de groep rond voorman Hellchrist Xul een volledig nieuwe bezetting voorstelt en zowel klassiek oud materiaal als nieuwe nummers ten gehore zal brengen.

Ook COUNTESS behoort tot de oude garde in Black Metal land. Begonnen als een traditionele, door BATHORY en HELLHAMMER geïnspireerde groep ontwikkelde men zich in de loop der jaren meer in de richting van de ware Heavy Metal. Dit uiteraard zonder haar duistere wortels te verloochenen.

Headliner is de Engelse cult band HELL die als één van de grondleggers van occulte Heavy Metal en de New Wave of British Heavy Metal gezien mag worden. METALLICA noemt ze als invloed en dat is historisch gezien niet vreemd. HELL is al sinds de vroege jaren 80 actief en kent een opmerkelijke eigenzinnige geschiedenis die de metal speurneus niet vreemd zal zijn. Nu zo'n ruime dertig jaren later staat de donkere met ongekend enthousiasme en verve gebrachte NWOBHM nog immer als een huis.

Aan dit programma zullen nog wat extra verrassingen worden toegevoegd. Hou het in de gaten...

Tot Doomsday!!

Festivaldatum: 24 mei 2015

Voor meer informatie en de volledige line-up van dit festival check je deze linkdc large pv

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: 1e pinksterdag doomsday celebration gebr. de nobel hell | permalink

Artikel delen: