Pennywise in Melkweg

PENNYWISE NAAR DE MELKWEG MET ORIGINELE ZANGER

25 jarig jubileum wordt gevierd met originele zanger Jim Lindberg

Op zaterdag 11 mei staat de legendarische punkband Pennywise met originele zanger Jim Lindberg op het podium van de Melkweg, ter ere van het 25 jarig jubileum van de band. De voorverkoop begint morgen, 11 december.

De Californische punkrockers, bekend van onder andere het festival anthem Bro Hymn, keren weer terug naar de Melkweg. De band werd in 1988 in Los Angeles opgericht en bestaat in 2013 alweer 25 jaar. Met hun energieke mix van melodieuze punk en snelle hardcore en het oneindig veel toeren, hebben ze een vaste plek in de punk historie verworven en spelen ze wereldwijd voor volle zalen.

Ook Nederland zijn ze graag geziene gasten. Pennywise stond in 2000, 2003, 2005, 2006, 2008 en 2011 reeds in de Melkweg en ook grote festivals als Groezrock, Lowlands, Pukkelpop, Rock Werchter en Dynamo Open Air zijn aangedaan door de punkhelden. Legendarisch is zelfs het optreden op Lowlands 1997 te noemen, waarbij door een conflict de security vertrekt en het podium volstroomt. Na een korte periode met Ignite zanger Zoli Téglás, is gelukkig originele zanger Jim Lindberg weer terug in de gelederen om het jubileum te vieren.

Zaterdag 11 mei, Melkweg Amsterdam (Max), aanvang: 20.00, tickets à €22.50 + lidm.

 

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: Melkweg Pennywise punk | permalink

Artikel delen: