BoysSetsFire released eerste album in zeven jaar

Na een decennium van wereld hardcore dominantie, volgde een split-up, wat onvermijdelijk weer tot een reünie tour leidde. Drie jaar na de hereniging op het podium is BoySetsFire  gebrand op een volgende twee decennia aan grensverleggende hardcore met het nieuwe album While A Nation Sleeps.

While A Nation Sleeps is het eerste studio album in zeven jaar dat BoySetsFire de wereld in helpt. Van een comeback mag je dus wel spreken. Opgenomen in de eigen studio van gitarist Chad Istvan, bevat het album nog altijd dezelfde woede, liefde en roep om verandering die BoySetsFire altijd gekenmerkt heeft.

“We didn't want to do this record, we had to do it. Something inside us still ached and we needed to share it with you… We are merely "cheerleaders" for the want of something more and the lust for life.”

In aanloop naar het album released de band de single Bled Dry, die tijdens Record Store Day verkrijgbaar is op 7”. Bled Dry is vanaf vandaag in premiere op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=SYtDJgTBDJg&feature=youtu.be

BoySetsFire gaat al meer dan 20 jaar mee. Ze namen 4 LP's, EP's, cd's, en zelfs een Cassingle op. Ze zijn van meer podia gevallen dan de meeste bands op hebben gestaan. Ze zijn getekend gedropped, nogmaals getekend en vervolgens weer gedropped. Van shows in vochtige kelders tot support van Metallica en het spelen op 's werelds grootste festivals (Rock Am Ring, Lollapalooza, Warped Tour, Leeds / Reading, Hurricane), is Boysetsfire uitgegroeid tot een instituut in de hardcore scene en één van de meest hard werkende bands in de industrie.

Met het album in de steigers, een touragenda die uitpuilt en hun oude lijven die ze weer opgekalafaterd hebben is Boy Sets Fire klaar om zichzelf volledig over te geven aan het publiek en iedereen die wil horen wat ze te zeggen hebben.

Op 29 juni speelt Boy Sets Fire als enige NL show in Dynamo.

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: 29 album bled dry boy boysetsfire dynamo enige nl show fire hurricane juni Large leeds reading lollapalooza nieuw popmerchandising record store day reunie rock am ring sets single tour warped tour while a nation sleeps | permalink

Artikel delen: