Jera On Air komt met 5 nieuwe bands!

No Turning Back. Waarschijnlijk de meest treffende bandnaam ooit. Want als de Brabantse hardcoreband begint te spelen, is er inderdaad geen weg meer terug. Stil staan is vanaf dat moment geen optie meer, en jezelf onderdompelen in de muziek van de grootste hardcore-act van Europa, het enige wat rest. Want dat mogen ze zichzelf met recht noemen: de grootste hardcoreband van Europa. Met zo’n 150 shows per jaar is de groep ook na ruim 16 jaar nog steeds onovertroffen op dat gebied. Ook wereldwijd timmert de band nog altijd aan de weg, getuige de goed lopende tour die ze momenteel maken door Zuid-Amerika. Hardcore leeft. Als iemand daar het bewijs van is, dan is dat No Turning Back wel. Tijdens Jera On Air zullen ze eens te meer laten zien en horen waarom ze worden gezien als het beste wat Europa te bieden heeft op het gebied van hardcore. Naast No Turning back zullen het eerste weekend van juni ook de Engelsmannen van The Computers en Palm Reader naar de Ysselsteynse festivalweide komen om hun kunnen te vertonen. Eerstgenoemde komt eind april met hun tweede album ‘Love Triangles, Hate Squares’. Een album waar reikhalzend naar uitgekeken wordt in het Verenigd Koninkrijk. Langzaam maar zeker verovert de band ook de rest van Europa met hun aanstekelijke muziek. Punk and roll noemen ze het zelf, en wie zijn wij om dat te willen veranderen. Het is lastig om een label te hangen aan de muziek van The Computers. Eigenzinnige gasten in witte pakken. Perfecte ingrediënten om het publiek op Jera On Air te kunnen bekoren.

Palm Reader, ook afkomstig van dat grote eiland in de Noordzee, bedient zich van een heel andere muzieksoort. Hun slogan luidt niet voor niets ‘we spelen hard, we spelen zwaar, we spelen snel en we spelen ruig’. Een treffende duiding voor Palm Reader, een hardcore band met een dikke laag punk. Afgelopen jaar kwam de band met een debuutalbum in eigen beheer, en verspreidde deze gratis via het internet. Niet zonder succes. De kritieken waren meer dan lovend, en daardoor schoten de de mannen uit de startblokken. Een tour met onder meer Gallows volgde al snel.

Naast No Turning Back zal er nog een Brabantse hardcore band het podium van Jera On Air gaan betreden. Het gaat om niemand minder dan Wasted Bullet. Terwijl het genre metalcore overspoeld wordt door generieke bands met eenzelfde geluid, onderscheidt Wasted Bullet zich met zijn unieke mix van agressieve hardcore gecombineerd met verrassende melodieën en muzikale hoogstandjes. Wasted Bullet zet de nieuwe standaard door alle sterke elementen van bands als Architects, Misery Signals en The Ghost Inside in één band te verenigen.

Tot slot maakte de organisatie van Jera On Air deze week het Belgische Arizona bekend. Deze postpunk band met de Engelse frontman doet deze zomer erg goede zaken. Eerder dit jaar werden ze al bevestigd door Groezrock en daar komt Jera On Air nu dus bij.

Alle 5 de bands spelen in het weekend van 7 en 8 juni op het Jera On Air festival in Ysselsteyn. Samen met vele anderen zullen zij ervoor zorgen dat het festivalterrein zoals elk jaar zal veranderen in een dansende massa. Benieuwd naar de andere al eerder vastgelegde namen, of interesse in een ticket? Op www.jeraonair.nl vind je alle informatie die je nodig hebt.

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: groezrock Jera On Air komt Large met namen nieuwe no turning back palm reader popmerchandising the computers wasted bullet ysselsteyn | permalink

Artikel delen: