Ragherrie - Een rustig begin van 2015? Ho maar!

De eerste maand van het jaar is nog nauwelijks voorbij of er is alweer genoeg gebeurd in metalland.

We konden dit jaar alweer genieten van concerten door onder andere Hammerfall, Caliban en Sabaton, en ook de eerste paar RagherrieFM radioshows van dit jaar zijn weer een feit. De nodige interessante cd’s zijn weer aangekondigd én uitgebracht en langverwachte projecten zijn eindelijk uitgevoerd. Kortom: januari was noch voor bands, noch voor Ragherrie een maand om stil te zitten.

Ieder jaar start met voornemens – zo ook voor Ragherrie. We hebben één voornemen zelfs al uitgewerkt en af kunnen strepen: crew T-shirts. De Ragherrie-crew is tegenwoordig te herkennen aan zwarte shirts met ons logo en website-adres erop (tja, we geven toe dat we beter een andere kleur hadden kunnen pakken om op te vallen). Houd je ogen goed open op een concert of festival, want wie weet kom je één van ons tegen! En, omdat wij allemaal heel sociale lui zijn, moedigen we jullie uit om ons aan te spreken en even lekker ouderwets over goede muziek te babbelen.

Eén van de evenementen waar je zo’n shirt had zien kunnen rondlopen, was Karmaflow in Concert: the Rock Opera. Deze rock opera, die is voortgekomen uit een interactief videogame-project van Ivo van Dijk, was op 18 en 19 januari te zien in Theater aan de Parade in Den Bosch. Het was een uniek interactief concept, waarbij het Metropole Orkest verschillende bekende stemmen ondersteunde. Lees hier het verslag van Ragherrie en houd de website in de gaten, want binnenkort zullen we ook de game en de soundtrack bespreken!

Pic by Ton Dekkers Interdependent

Pic by Ton Dekkers Interdependent

Ook was onze redactie bij de showcase van Metal Factory, dé opleiding in Eindhoven die muzikanten eindelijk eens de fijne kneepjes van het metalvak leert. Nieuwsgierig naar de showcase? Het verslag kun je hier teruglezen. Metal Factory slaat aanstaande zondag 8 februari ook haar deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is. Neem een kijkje op de open dag of kijk naderhand ons videoverslag terug op onze website!

Ook de komende maanden staat er weer van alles te gebeuren, met sterke releases van bijvoorbeeld Blind Guardian, Enslaved en Moonspell. Ook is er de komende periode erg veel te doen op live-gebied, om nog maar te zwijgen van de line-up van de zomerfestivals die langzaam gestalte beginnen te krijgen. Alle voortekenen wijzen er dan ook op dat 2015 weer een boeiend jaar zal worden voor alles en iedereen die alternatieve muziek, en metal in het bijzonder, een warm hart toedraagt.

Ragherrie blijft groeien en we zijn dus ook druk op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers die ons team willen komen ondersteunen. Schrijvers, fotografen, ICT’ers: neem snel een kijkje op onze vacaturepagina!

Nieuwsgierig wat er allemaal nog meer gebeurd is afgelopen maand? Kijk dan snel op Ragherrie.com en houdt onze Facebook-pagina in de gaten.

RAGHERRIE

Categorieën: ingezonden Large Popmerchandising

Tags: CD concert Karmaflow ragherrie | permalink

Artikel delen: