Dutch Exposure Project - band-battle voor getalenteerde progressive-rock bands

Het Dutch Exposure Project is een band-battle voor relatief onbekende, maar getalenteerde progressive-rock bands die nog geen platencontract hebben. Op 1 augustus waren er 32 bands aangemeld, waarvan er 8 werden geselecteerd voor de 2e ronde: Progmotion - Progressive Rock Promotion - Progressive Rock Nieuws - Progressive Rock Concertagenda

Deze 8 bands is gevraagd een nieuw nummer te schrijven en op te nemen voor de dubbel LP 'Dutch Exposure 2012'. Deze uitgave wordt op 15 december released en vanaf nu verkrijgbaar bij Large. De 2LP-1CD is een combo met op de CD dezelfde tracks als op de dubbelelpee. Op genoemde datum organiseert Progmotion een concert in W2 in 's Hertogenbosch met Sean Filkins en Day Six als support-act.

Door een blessure van drummer Daan Liebregts heeft Day Six moeten afzeggen voor het Progmotion concert van 15 december. De support-act op de avond zal nu worden verzorgd door Cartographer. De vijfkoppige formatie heeft onlangs hun debuut-ep uitgegeven, die op een uitstekend bezochte releaseparty in Tilburg werd gelanceerd.

Rondom deze optredens zullen de 8 bands korte presentaties geven. Kaarten voor deze avond zijn te winnen bij Large of te koop  à € 15,00 (excl. servicekosten) op de website van W2.

Vanaf medio januari zal het publiek in de gelegenheid worden gesteld om te stemmen en daarmee te bepalen welke 3 (of 4) bands in de finale van Dutch Exposure 2012 staan. Deze finale zal plaatsvinden op zaterdag 23 maart, op een nader bekend te maken locatie. Het aldaar aanwezige publiek zal, eventueel aangevuld met vakjury, de winnaar aanwijzen. De winnende band zal een compleet album mogen opnemen en uitbrengen bij FREIA Music.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=srLs4KCfqoM

Categorieën: special Large Popmerchandising

Tags: dutch exposure Large progressive summer breeze project | permalink

Artikel delen: