Between The Buried And Me maken details bekend van nieuw album

Metal pioniers Between The Buried And Me hebben de details bekend gemaakt van hun langverwachte nieuwe album: The Parallax II: Future Sequence. De 72 minuten durende ‘tour de force’ gaat logischerwijs verder waar de EP The Parallax: Hypersleep Dialogues uit 2011 ophield. De eerste volwaardige plaat sinds The Great Misdirect uit 2009, zal op 9 oktober verschijnen.

Samen met goede vriend en producer Jamie King hebben de heren uit North Carolina de schetsen van de EP uitgewerkt tot een bijzonder conceptalbum met een sociaal kritisch verhaal, waarin twee karakters door tijd en ruimte reizen om de fouten van de mensheid te herstellen. Muzikaal klinkt de band op deze ‘prog-metal opera’ ook krachtiger en inventiever dan ooit en weten ze weer enkele grenzen te verleggen met hun bijzondere mix van cutting edge metal en progressieve rock.

Between The Buried And Me start deze week een lange wereld tour met een andere pionier uit de scene, Periphery. Op donderdag 11 oktober staan deze bijzondere bands in de Melkweg voor een daverend optreden, samen met The Safety Fire.

Categorieën: nieuws Large Popmerchandising

Tags: Between The Buried And Me CD Jamie King Periphery The Parallax | permalink

Artikel delen: